Rode Kruis Belgie


Rode Kruis-Vlaanderen doet Chinese oproep voor slachtoffers aardbeving

Rode Kruis-Vlaanderen doet oproep in het Chinees ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Sichuan. Vrij vertaald is de oproep : âHelp de slachtoffers van de aardbeving in China. Stort nu op rekening 000-0006566-67 met vermelding âChinaâ. Rode Kruis-Vlaanderen stort elke euro door voor het Chinese Rode Kruis.â

Door de oproep in het Chinees te doen, wil Rode Kruis-Vlaanderen een duidelijk signaal geven aan de Chinese gemeenschap : dank zij de wereldwijde sterke banden binnen de Rode Kruisbeweging kan elke euro die in Vlaanderen wordt gegeven ook daadwerkelijk worden doorgestort voor het Chinese Rode Kruis. Het Rode Kruis wil op deze manier alle Chinese inwoners van Vlaanderen de mogelijkheid geven om hun getroffen landgenoten bij te staan. Uiteraard zijn alle giften van iedereen voor de getroffen Chinese bevolking welkom.

Deze oproep wordt dit weekend opgenomen door Gazet Van Antwerpen.

Het Chinese Rode Kruis verleent reeds vanaf de eerste minuten na de aardbeving levensreddende hulpverlening. Ondertussen zijn ook aanzienlijke hoeveelheden tenten, warme dekens en voedsel uitgedeeld aan de bevolking.

De oproep van Rode Kruis-Vlaanderen wil de inspanningen van het Chinese Rode Kruis verder ondersteunen. In een eerste fase zal het Rode Kruis onder andere 3.000 tenten, 100.000 zeildoeken, 100.000 voedselkits en 2.000 dozen met waterzuiveringstabletten aankopen. Ook bijkomende medische teams staan op het programma. In de komende 12 maanden worden niet minder dan 100.000 overlevenden verder geholpen.

Mechelen, 16 mei 2008