Politie Twente

Persbericht Politie Twente 16 mei 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Vrachtwagenbestuurder rijdt door na aanrijding

Wierden

Vrijdagmorgen 16 mei is op de Zuidbroeksweg in Wierden een bestuurder van een vrachtauto doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.

Een 18-jarige man uit Bergentheim meldde vrijdag 16 mei aan het eind van de middag dat hij vrijdagmorgen om ongeveer 06.55 uur op de Zuidbroeksweg in Wierden een aanrijding had gehad. De veroorzaker, een bestuurder van een vrachtauto, was na de aanrijding doorgereden. De 18-jarige vertelde dat hij met een tractor over de Zuidbroeksweg had gereden komende uit de richting Almelo, ongeveer 50 meter na de jachthaven. Toen hem een vrachtauto tegemoet was gekomen was hij deels in de berm gaan rijden maar de chauffeur van de vrachtwagen was hem met onverminderde snelheid gepasseerd. Hierbij was de spiegel van zijn tractor eraf gereden en was de spiegel van de vrachtauto op straat terecht gekomen.

Het zou gaan om een rode vrachtauto vermoedelijk van de DAF XF serie, een auto met een grijze bak bedoeld voor het vervoer van kleinvee.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk de aanrijding hebben gezien of die weten wie de bestuurder van de betreffende vrachtauto was. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Wierden van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-061986)


---- --