Aantal uitstaande aandelen aanzienlijk gestegen ondanks dalende markt

Publicatietijd: 16/05/2008 18:09

Over de eerste helft van het boekjaar 2007/2008, dat de periode van 1 oktober 2007 tot en met 31 maart 2008 beslaat, behaalde Orange European Property Fund N.V. (OEPF) een rendement van -17.9%, rekening houdend met het uitgekeerde dividend van EUR 0,48 in februari 2008. OEPF richt zich voornamelijk op de beursgenoteerde Europese vastgoedondernemingen.

Boudewijn Brouwer, senior portfoliomanager van OEPF bij Kempen Capital Management: "De beursgenoteerde onroerendgoedsector maakt momenteel een moeilijke periode door. Stijgende risicopremies, hogere rentelasten en een lagere verwachte huurgroei hebben geleid tot een daling van de beurskoersen met 32% sinds maart 2007. Dit ging gepaard met een ongekend hoge volatiliteit. Inmiddels staan de beurskoersen op een discount van 20% ten opzichte van het onderliggende onroerend goed en lijkt een verslechtering van de fundamentals voldoende ingeprijsd. Wij zien op dit moment interessante beleggingskansen in onroerend goed, uitgaande van een middellange termijn horizon, en blijven ons richten op conservatief gefinancierde bedrijven met een ondernemend management en een bovengemiddelde groei van de intrinsieke waarden.

Institutionele beleggers hebben van de daling in de markt gebruik gemaakt om hun allocaties richting vastgoed aan te passen. Door hun keuze voor OEPF is het aantal uitstaande aandelen van het fonds aanzienlijk toegenomen".

Het halfjaarverslag per 31 maart 2008 zal naar verwachting eind mei 2008 beschikbaar zijn.

De kerngegevens per 31 maart 2008 zijn als volgt:

Fondsvermogen: EUR 382 mln
Aantal uitstaande aandelen: 19.249.888
Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 19,84
Beurskoers: EUR 19,90
Totaal beleggingsresultaat 1. : -17.9 %
Uitgekeerd dividend per aandeel : EUR 0,48 (februari 2008)


1. Resultaat over 2007 op basis van intrinsieke waarde per aandeel inclusief het in 2007 uitgekeerde dividend

Amsterdam, 16 mei 2008
De Directie
Kempen Capital Management N.V.

Bloomberg: ORE NA

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('F. van Lanschot'). F. van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992. F. van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.
Links: http://www.kempen.nl