DHL Global Mail vindt uitstel postwet onbegrijpelijk

Publicatietijd: 16/05/2008 18:09

DHL Global Mail vindt uitstel postwet onbegrijpelijk

UTRECHT, 16 mei 2008 - DHL Global Mail vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet vandaag heeft besloten om de liberalisering van de postmarkt opnieuw uit te stellen.

Op verzoek van de politiek heeft SELEKTMAIL (onderdeel van DHL Global Mail Benelux) haar nek uitgestoken en is ze met alle relevante vakbonden tot overeenstemming gekomen over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de postbezorgers in een branche CAO. Door het opnieuw uitstellen van de liberalisering doet het kabinet al deze inspanningen teniet. Daarnaast loopt SELEKTMAIL schade op omdat ze geïnvesteerd heeft in nieuwe systemen en een gloednieuw sorteercentrum. De staatssecretaris verwijst in zijn besluit ook naar het level playing field in Europa. Feit is dat zowel in Engeland als in Duitsland de markt voor 100 procent is vrijgegeven. In Duitsland heeft TNT Post een rechtzaak gewonnen om lagere lonen te kunnen betalen. In Nederland valt, anders dan in onze buurlanden, bijna de helft van de postmarkt onder een kunstmatig en duur post-monopolie. Hierdoor is Nederland van koploper in de achterhoede beland. John Kuiper, CEO DHL Global Mail Benelux: "Het uitstel van de liberalisering beschouw ik als een klap in het gezicht. Maar DHL Global Mail geeft niet op. Uiteindelijk is er een Europese richtlijn die verplicht om de liberalisering door te voeren. Wij blijven strijden voor een open markt waarin onze klanten volop kunnen profiteren van onze producten en diensten en waarbinnen zij aanzienlijke kostenbesparingen kunnen realiseren. En wel op een zo kort mogelijke termijn."

Over DHL Global Mail Benelux
DHL Global Mail is een krachtenbundeling voor nationale én internationale post, geadresseerd en ongeadresseerd. Het portfolio van DHL Global Mail biedt een complete dienstverlening op het gebied van zakelijke post voor zover deze niet binnen het postmonopolie valt. In Nederland kent de postdivisie van het bedrijf het volgende portfolio: GLOBALMAIL, SELEKTMAIL, INTERLANDENMAIL en Interlanden. GLOBALMAIL verzorgt al uw internationale post en is in deze markt één van de grootste spelers. SELEKTMAIL heeft een eigen netwerk in Nederland en biedt een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening met een grote mate van flexibiliteit en veel extra services. INTERLANDENMAIL biedt een 'next week delivery' voor post die geen haast heeft. Een stuk goedkoper maar wel met de vertrouwde professionaliteit. Interlanden is al meer dan dertig jaar de Nederlandse marktleider in het dagelijks verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, huis-aan-huiskranten en bladen.

Voor meer informatie: www.dhl-global-mail.nl


---

Noot voor de redactie,