Gemeente Winterswijk


In actie met basketbal in Winterswijk

16 mei 2008

Winterswijk - Dat het belangrijk is om te bewegen, weten we allemaal. Breedtesport Winterswijk draagt hieraan een steentje bij door ook in 2008 basisschoolleerlingen met diverse sporten te laten kennismaken. Deskundige trainers van de Winterswijkse vereniging(en) worden ingezet om leerlingen onder schooltijd kennis te laten maken met een bepaalde sport.

Jaarlijks kan de school zelf aangeven met welke sport men wil kennismaken en voor welke groep(en). Op basis daarvan wordt een planning op maat gemaakt. Basketbalvereniging Pytheas was ditmaal aan de beurt. Vol enthousiasme hebben de leerlingen van onder andere basisschool Kotten en 't Waliën de eerste basisbeginselen van de basketbalsport geleerd. Het ging er behoorlijk fanatiek aan toe. Dribbelen, passen, schieten van alles kwam aan bod. Een vervolg is dan ook zeker wenselijk. Na de zomer komen de andere 8 opgegeven Winterswijkse basisscholen aan bod.

Jazzdance
Vanaf eind mei wordt gestart met lessen jazzdance door C.G.V. Tempo op de Winterswijkse basisscholen. Zes scholen krijgen dit voor de zomervakantie aangeboden. De leerlingen van de andere zes scholen kunnen in het najaar kennismaken met jazzdance.

Doel
Het belangrijkste doel is om kinderen via school in aanraking te laten komen met sport en bewegen in het algemeen en sportverenigingen in het bijzonder. Heeft uw vereniging ook interesse om uw sport bij de jeugd te promoten? Neem dan vrijblijvend contact op met Suzan de Jong, via 0543 - 545570.