Politiebond ACP

16 mei 2008

Onderzoek uniformbroek en veiligheidsvest

Minister Ter Horst heeft de Raad van Hoofdcommissarissen gevraagd te bestuderen hoe het comfort van de uniformbroek en van het kogel- en steekwerende veiligheidsvest verbeterd kan worden. Onderzoek naar mogelijke verbeteringen uniformbroek en veiligheidsvest.

Uit onderzoek onder 1.756 politiemensen blijkt dat over deze kledingstukken nogal wat klachten bestaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd op initiatief van de vier landelijke politievakbonden, de Raad van Hoofdcommissarissen en het ministerie van BZK.

Over het model van de zomer- en winterpantalon leven veel klachten: de taille zit te hoog en het kruis te laag. Ook blijkt dat de GK-koppel de toegang tot de broekzakken belemmert. De kwaliteit van de stof van de broeken is goed, maar beschermt niet voldoende tegen wind en regen.

De belangrijkste klacht over het veiligheidsvest is dat mensen het er te warm in krijgen. Bovendien kan het zweet dan nergens naar toe. Vooral bikers hebben daar last van. Ook is het vest niet prettig om mee te zitten, vooral in auto's, omdat het dan omhoog kruipt. Motorrijders hebben daarnaast last van de beperkte bewegingsvrijheid. Vrouwen klagen over het ontbreken van cupvorm.

In overleg met de politievakbonden is besloten dat de Adviescommissie Kleding van de Raad van Hoofdcommissarissen op basis van de onderzoeksuitkomsten en -aanbevelingen met een advies over mogelijke verbeteringen komt.

---

Links:
www.minbzk.nl/112445/onderzoek-naar

Geef je stem...
Waardering: 4.0 uit 5. 5 stem(men).
Klik op een ster om je waardering vast te leggen.