Beursgenoteerde SIG Plc neemt Air Trade Centre International over


Huidige management staat volledig achter de overname

THOLEN, 20080516 -- Air Trade Centre International BV is per 29 april 2008 overgenomen door SIG Plc. Air Trade Centre International is gespecialiseerd in de levering van apparatuur en componenten op het gebied van (verwarming), ventilatie en airconditioning, de HVAC-branche. SIG Plc is in Europa marktleider op het gebied van isolatieproducten, dakbedekking, interieurbouw en speciale producten voor constructiebouw met bestaande activiteiten in luchtbehandeling voornamelijk in Frankrijk.

Sinds de oprichting in 1994 van de Nederlandse onderneming Air Trade Centre International (met de hoofdzetel in Tholen, Nederland) voert het bedrijf een strategie die gericht is op een doorlopende groei en ontwikkeling in bestaande en nieuwe Europese landen. In 2003 bedroeg de omzet 26 miljoen euro maar was in 2007 al gestegen naar ruim 64,5 miljoen euro gerealiseerd in 12 landen.

SIG ziet het belang in van verdere ontwikkeling van Air Trade Centre International op de Europese markt voor luchtbehandeling en ziet veel mogelijkheden voor verdere groei voor Air Trade Centre International's onderscheidende productportfolio en markt benadering.

Het huidige management van Air Trade Centre International bestaande uit:
De heer Jan van Rij, Group Managing Director
De heer Dany Gobert, Group Operational Director en
De heer Ian Scholten, Group Financial Director, staat volledig achter de overname en zal de verdere ontwikkeling van het bedrijf blijven leiden.

Zowel SIG als Air Trade Centre International hebben het vertrouwen dat deze strategische transactie met ambitieuze doelstellingen, gepland en gedragen door het bestuur van SIG en het management team van Air Trade Centre International, zal resulteren in een versnelde groei van het bedrijf.

Aanvullende informatie:
Air Trade Centre International is van origine een Nederlands bedrijf, gesticht in 1994. De handelsonderneming geeft op maat adviezen en is gespecialiseerd in de levering van apparatuur en componenten voor luchtbehandeling (verwarming, ventilatie, airconditioning). In de periode 2003-2004 werd een omvangrijke reorganisatie annex koerswijziging doorgevoerd om het bedrijf gereed te maken voor een snelle doorgroei op de Europese markt. Air Trade Centre International maakte de laatste vier jaar een omzetgroei door van gemiddeld 25% per jaar. Bij Air Trade Centre International werken internationaal in totaal 220 mensen. De omzet was vorig jaar 64,5 miljoen. In elk van de 11 Europese landen en Saudi-Arabië waar Air Trade Centre International nu gevestigd is, wordt een compleet assortiment van meer dan 10.000 artikelen in voorraad gehouden. Leveringen kunnen daarom in alle landen van vestiging binnen 24 uur geschieden. Air Trade Centre International lanceerde recent een compleet vernieuwde website (www.airtradecentre.com) in maar liefst 11 talen en een 8-talige e-shop.