Tweede Kamer der Staten Generaal

HERZIENE PROCEDURE RONDOM VERANTWOORDINGSDEBAT

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, neemt op de Derde Woensdag van mei (woensdag 21 mei 2008) het Financieel Jaarverslag van het Rijk, een Algemene Verantwoordingsbrief van het kabinet en het rapport van de Algemene Rekenkamer bij het Financieel Jaarverslag het Rijk in ontvangst.

Nieuw is dat de minister-president, in aanvulling op de jaarverslagen en het Financieel Jaarverslag van het Rijk, op verantwoordingsdag aan de Kamer een Algemene Verantwoordingsbrief van het kabinet doet toekomen over het beleidsprogramma en de daarin opgenomen beleidsdoelstellingen. Naast de voortgang van de 10 projecten uit het beleidsprogramma zal in de brief aandacht worden besteed aan de thema?s duurzaamheid, dynamiek en ondernemerschap en aan respect.

Het Financieel Jaarverslag van het Rijk en de jaarverslagen worden op vrijdag 16 mei 2008 door het kabinet openbaar gemaakt. Dit gebeurt voor de eerste keer. Deze procedure heeft tot doel dat de fracties zich optimaal kunnen voorbereiden op het debat. De Algemene Verantwoordingsbrief wordt door het kabinet op de Derde Woensdag openbaar gemaakt.

Het verantwoordingsdebat met het kabinet heeft dit jaar plaats op donderdag 22 mei 2008. Op de agenda staan de nieuwe algemene Verantwoordingsbrief van het kabinet, het Financieel Jaarverslag van het Rijk en het rapport van de Algemene Rekenkamer bij het Financieel Jaarverslag van het Rijk.