Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Symposium âvan Vignet naar Keurmerkâ

Op 16 mei 2008 reikt de Provincie Noord-Brabant de eigen provinciale vignetten âVeilig & Schoonâ uit aan de Brabantse zwembaden, die in 2007 hebben voldaan aan de eisen uit de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz). Dit wordt een speciale uitreiking in het Provinciehuis van Noord-Brabant in âs-Hertogenbosch en is gekoppeld aan het symposium âvan Vignet naar Keurmerkâ dat de Provincie en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ samen organiseren.

Tijdens dit symposium geeft de verantwoordelijke gedeputeerde, mevrouw Cora Steffens een toelichting op het nieuwe handhavingsbeleid van de provincie. Zwembaden die alles goed voor elkaar hebben, verdienen een andere jaarlijkse controle dan zwembaden die achterblijven. De zwembadbranche speelt hierin zelf een belangrijke rol door het instellen van een eigen Keurmerk Veilig & Schoon en een daaraan gekoppelde training voor zwembaden op het gebied van interne kwaliteitszorg, de Masterclass.

Voor de provincie zullen in de nabije toekomst de zwembaden met een Keurmerk Veilig & Schoon de koplopers zijn. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ geeft tijdens het symposium een presentatie over de recente ontwikkelingen van het Keurmerk Veilig & Schoon.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marcel Jagersma, manager Keurmerk Veilig & Schoon, e-mail: mjagersma@npz-nrz.nl