Str@ndleven21

27/04/2008 22:17

Van Helden en Partners

Str@ndleven21 is een expositie in tien strandpaviljoens langs de Noordhollandse kust. Tien jonge kunstenaars uit de provincie Noord-Holland exposeren in de paviljoens hun beeldend werk, dat de bezoekers zal meenemen in een hedendaagse culturele benadering van het strandgevoel.

Deze kunstenaars hebben toonaangevend potentieel: ze zijn allen geselecteerd door kunstopleidingen in Amsterdam en Hilversum. Door middel van deze kunstuitingen worden de tien locaties met elkaar verbonden tot één lang lint van 35 kilometer, hetgeen voor het overgrote deel door het prachtige Noord-Hollands duinlandschap gefietst kan worden. De tentoonstelling spreidt zich uit over strandtenten in Zandvoort, Bloemendaal, Wijk aan Zee, Castricum en Bergen.
Aan de expositie wordt een educatief project gekoppeld, waarbij leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs uit de regio uitgedaagd worden, om zelf een virtuele strandtent in te richten, een kort filminterview met de kunstenaar te maken of een eigen foto- of filmimpressie van het project in te sturen. De resultaten zullen op Hyves geplaatst worden.
Een jury zal een selectie maken van alle inzendingen en hiervan wordt vanaf 24 oktober in het Zandvoorts Museum een expositie samengesteld.

Kijk na 16 mei voor alle informatie op www.str@ndleven21.nl. Het project in de strandpaviljoens loopt van 16 mei tot medio oktober. De opening van STR@NDLEVEN21 en de cultuurtoeristische fietsroute vindt plaats op:

vrijdag 16 mei a.s.
Het belooft een spectaculaire happening te worden. We starten om 13.00 uur in Bergen. Daar vertrekt een reddingsboot met de 'beachflags' van Str@ndleven21. De deelnemende kunstenaars reizen per VWbus mee met de boot. Op elke locatie wachten zij de boot op, en nemen door het planten van een beachflag hun paviljoen op in de route. Om 16.00 uur arriveert het gezelschap in Zandvoort voor de slotbijeenkomst met alle genodigden.

Om 16.00 uur vindt in
Strandpaviljoen Havana
Boulevard Paulus Loot 1C
2042 AZ ZANDVOORT
de opening van de expositie plaats.

Wij verzoeken u zich vooraf aan te melden bij de organisatoren van dit project: Stichting Museumontwikkeling info@museumontwikkeling.nl
of via telefoonnummer (033) 4622297





http://www.strandleven21.nl