Wie wordt de Nederlandse Obama op 16 mei?

06/05/2008 08:00

De Baak Management Centrum VNO-NCW

Hoe staat de jonge, multiculturele voorhoede in Nederland ervoor? 4 jaar lang maakte De Baak Management Centrum VNO-NCW kennis met succesvolle, biculturele rolmodellen tijdens 3 edities van de wedstrijd Inspiratie Voor Integratie. Op 16 mei onthult De Baak haar bevindingen en maakt juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan de 'Inspirator 2008' bekend.

Het organiseren van de contest Inspiratie Voor Integratie (IVI) heeft waardevolle kennis opgeleverd over de multiculturele kweekvijver. De Baak zal deze kennis delen tijdens de finaleavond. IVI draait om biculturele én Nederlandse deelnemers (merendeels 20-40 jaar) die via eigenzinnige projecten de samenleving willen inspireren "het onmogelijke mogelijk" te maken voor iedereen in Nederland. Diversiteit is een toegevoegde waarde en het motto is "JIJ kunt het verschil maken".

Weg met 'troetelallochtoon'

Op 16 mei wordt bekend wie de winnaar van IVI 2008 is. Deze winnaar kan net als de Amerikaanse presidentskandidaat Obama een voortrekkersrol spelen om diversiteit binnen Nederlandse organisaties te promoten. Duidelijk zal tijdens de avond worden waarom bicultureel talent vindt dat de 'troetelallochtoon' weg moet en waarom het tijd is voor nieuwe visies op gelijke kansen.

2008: powervrouwen

Onder de aanwezigen bevinden zich H.K.H. Prinses Màxima en Eurocommissaris Neelie Kroes, die de avond officieel opent. IVI 2008 heeft 'diversiteit in brede zin' als thema. Dat betekent naast bicultureel ook aandacht voor vrouwelijk talent ('gender diversiteit'). Hiervoor werkt IVI samen met ZZVN (Zwarte Zaken Vrouwen Nederland) en Women Inc.

Persoonlijke missie

De organisatie van IVI staat onder leiding van Yesim Candan. Zij schreef 4 jaar geleden een brief naar Premier Balkende en ontving zijn steun voor dit project. Candans persoonlijke missie richt zich op het dichten van kloven door vooroordelen weg te werken. Op 16 mei hoort u of dit gelukt is.

Cocktail

Ter afsluiting van IVI 2008 vindt in de Haagse Ridderzaal een Cocktail plaats. Werkgevers en professionals uit overheid, politiek en bedrijfsleven maken tijdens een 'walking dinner' kennis met de nieuwe voorhoede uit de Nederlandse samenleving. Gastsprekers, onder wie " 's werelds jongste CEO" Suhas Gopinath, spreken over het belang van Diversiteit in de (Nederlandse) arbeidsmarkt. Net als voorgaande jaren staat de avond in het teken van kennis en culturele ontdekkingen.

Kaartverkoop

Wie 'Diversiteit' in het echt wil beleven i.p.v. als woord op papier, kan kaarten voor de IVI Cocktailparty 2008 bestellen. Dit kan via het inschrijfformulier op www.inspiratievoorintegratie.nl. De cocktail begint om 17.30 en de kosten zijn 100 euro p.p.

Meer informatie over IVI: zie www.inspiratievoorintegratie.nl

http://www.inspiratievoorintegratie.nl