Ingezonden persbericht

Maandag 5 mei 2008

Uitnodiging presentatie VTL Arbeidsmarktonderzoek 2008

Het VTL arbeidsmarktonderzoek, het grootste onderzoek in de sector transport en logistiek

Jaarlijks verricht VTL onderzoek naar de arbeidsmarkt in het beroepsgoederenvervoer en de logistieke dienstverlening. Deze is continu in beweging door de economische conjunctuur en andere ontwikkelingen in de sector. Om de instroom en doorstroom zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte in de sector, is arbeidsmarktonderzoek noodzakelijk.

Leidend onderzoek in de sector
Vijfduizend werkgevers en vijfduizend werknemers zijn gevraagd om deel te nemen aan dit groots opgezette onderzoek. Werknemers hebben antwoord gegeven op de vragen over onder andere tevredenheid over hun baan, de geboden doorgroeimogelijkheden en het loopbaanperspectief. Werkgevers kregen vragen over de in-, door en uitstroom van personeel. Belangrijk dit jaar is het thema 'Diversiteit', hiermee wordt bedoeld de instroom van niet-traditionele doelgroepen in de sector.

Met de resultaten van het onderzoek geven wij een beeld over de situatie op de arbeidsmarkt. Hoe is het gesteld met de werkgelegenheid? Wat is de invloed van de economie? Hoe staat het met de onderlinge concurrentie en wat is de invloed daarvan op het aantrekken van nieuwe medewerkers? Het onderzoeksrapport geeft de belangrijkste trends, feiten en meningen weer, zowel landelijk als regionaal.

Persbijeenkomst
Op vrijdag 16 mei a.s. organiseert VTL van 09.00 tot 10.00 uur een persbijeenkomst waarin de highlights van het onderzoek worden gepresenteerd.

De persbijeenkomst is vrij te bezoeken op het navolgend adres:

VTL hoofdkantoor
Anthonie van Leeuwenhoekweg 8
2408 AM Alphen aan den Rijn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaand persoon:

Maureen Kavanagh
E: mkavanagh@vtl.nl
M: 06 207 09 215

VTL: Postbus 112 2400 AC Alphen aan den Rijn T 0900 1442 (lokaal tarief)
e-mail: info@vtl.nl, website www.vtl.nl