Gemeente Binnenmaas

Feestelijke afsluiting 'Kies voor Hart en Sport'

Op vrijdagmiddag 16 mei wordt in het gemeentehuis in Maasdam het eerste projectjaar van Kies voor Hart en Sport afgesloten. Vanwege het enthousiasme van de deelnemers en het succesvolle verloop, wordt dit op een feestelijke manier gedaan. Op 16 mei kunnen de deelnemende leerkrachten, schooldirecteuren en sportaanbieders van 16.00 uur tot 17.00 uur een kop koffie met iets lekkers nuttigen. De deelnemende basisschoolkinderen kinderen krijgen een verantwoorde snack en een kleine verrassing mee naar huis.

Tijdens de bijeenkomst houdt wethouder A. Callewaert-de Groot een toespraak. Ook wordt bekendgemaakt van welke school procentueel gezien de meeste kinderen hebben deelgenomen aan de sportcursussen. Deze sportiefste school krijgt een wisselbokaal.

Wat houdt 'Kies voor Hart en Sport' in?

Kies voor Hart en Sport is een sportstimuleringsproject voor kinderen. Scholen, leerlingen en sportaanbieders hebben het project enthousiast ontvangen. Het doel van dit project is de schooljeugd warm maken voor gezond leven en meer bewegen. Daarnaast is de functie van het project om de contacten tussen buurt, onderwijs en sport met de gemeente te versterken. Het project wordt geïnitieerd en uitgevoerd door gemeente Binnenmaas en ondersteuning wordt verzorgd door Sportservice Zuid-Holland.

Deelname aan sportkennismakingscursussen

Naast de lessen die verzorgd worden op de deelnemende basisscholen bestaat een groot deel van het project uit het volgen van sportkennismakingscursussen door de jeugd. In totaal doen er 462 leerlingen mee aan het gehele project. Er zijn 130 kinderen die gebruik maken van de sportcursussen die worden aangeboden door sportaanbieders in Binnenmaas. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld badminton, basketbal, voetbal, fitness, handboogschieten, hockey en karate. Landelijke trends laten een deelnamepercentage van 30 procent zien, wat gelijk is aan het percentage in gemeente Binnenmaas.

Voorbereidingen tweede projectjaar

De gemeente is inmiddels al weer druk bezig met de voorbereidingen en het opstellen van een planning voor het tweede projectjaar. Vol enthousiasme zal het tweede projectjaar in gang worden gezet. In het eerste jaar mochten alleen de groepen 7 en 8 van de basisscholen deelnemen, maar vanaf het tweede projectjaar mogen ook de groepen 6 deelnemen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl