Ingezonden persbericht


Persbericht Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)

Utrecht, 14 mei 2008

Picketline bij uitzendburo's tegen werving detentietoezichthouders Kamp Zeist

Op vrijdag 16 mei organiseert de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) tussen 15.00 en 18.00 uur picketlines met spandoek en flyers bij drie uitzendburo's in Utrecht. De drie, Adecco, Randstad en TempoTeam, werven detentietoezichthouders (gevangenbewaarders) voor detentiecentra voor vluchtelingen, waaronder Kamp Zeist in Soesterberg. AAGU wil met de picketline voorbijgangers en klanten van de uitzendburo's informeren en medewerkers oproepen met deze werving te stoppen.

De uitzendburo's werken in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep 4 Securicor, dat private bewaking in alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen verzorgt. Telkenmale blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen.
AAGU vindt dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid. Eerder werden bedrijven die goederen of diensten leveren aan Kamp Zeist, waaronder de genoemde uitzendburo's, al aangeschreven met een oproep om hier in het vervolg van af te zien. Vooralsnog heeft geen enkel bedrijf op deze oproep gereageerd.

AAGU werkt vanuit de overtuiging dat iedereen het recht heeft op vrijheid van beweging en op verblijf in het land waar zij of hij wil wonen. De aktiegroep gelooft in open grenzen en een solidaire wereld waarin er genoeg is voor iedereen.

-------------------