Ingezonden persbericht

---

File: Foto Sayed Sulaiman.JPG

PERSBERICHT

Van Koeweit naar Nederland om te voetballen
Documentaire 'Sayed, Soccer Talent' volgt de ontdekking van een 9-jarig spelertje

RNN7 zendt op 17 en 18 mei de documentaire 'Sayed, Soccer Talent' uit. In deze veertig minuten durende uitzending worden de verrichtingen gevolgd van Sayed Sulaiman uit Koeweit. De ouders van dit slechts 9 jaar oude voetballertje plaatsten een video van hun zoontje op Internet, waarna hij werd uitgenodigd voor enkele stages bij Europese topclubs. Hij bracht onder meer een bezoek aan FC Barcelona en Feyenoord.

Televisiemaker Hans Groenendijk filmde Sayed gedurende zijn periode in Nederland en bracht ook een bezoek aan Koeweit om de jonge voetballer in zijn thuissituatie te zien. Het verhaal is opgebouwd aan de hand van enkele interviews met direct betrokkenen. Aan het woord komen onder anderen Sayed zelf, zijn vader en zijn Nederlandse 'ontdekker' Marcel Casteleins, eigenaar van de website www.soccertalents.tv. Het resultaat is een boeiende documentaire waarin cultuurverschillen, de kracht van het internet en natuurlijk de ontdekkingsreis van een jonge voetballer centraal staan.

'Sayed, Soccer Talent' werd geproduceerd door Groener Gras Producties in samenwerking met RNN7 Televisie. De van oorsprong Rotterdamse zender heeft daardoor in Nederland het eerste uitzendrecht. De documentaire zal hoogstwaarschijnlijk ook op televisie te zien zijn in een aantal andere landen, waaronder Koeweit. De producent voert daarover momenteel nog onderhandelingen.

Over Groener Gras Producties
Groener Gras Producties werd in 2007 opgericht door televisiemaker/sportjournalist Hans Groenendijk. Het bedrijf richt zich op het maken van beeldprojecten met een sportgerelateerde insteek. 'Sayed, Soccer Talent' is de eerste lange documentaire in de portfolio van het Rotterdamse productiebedrijf.

De exacte uitzendtijden van de documentaire bij RNN7 Televisie zijn als volgt:

Zaterdag 17 mei: 19.30 uur.
Zondag 18 mei: 19.30 uur.

Noot voor de reactie,