Platform Biologica


Oproep aan biologische producenten: doe mee aan Terra Madre 7 april 2008

Slow Food gaat in Nederland op zaterdag 17 en zondag 18 mei 2008 een Terra Madre Nederland organiseren, naar het voorbeeld van de fameuze vijfdaagse Italiaanse Terra Madre van Slow Food in Turijn. Het culinaire festijn zal plaatsvinden in de Abdij van Middelburg. Samen met Slow Food roept Biologica biologische producenten op zich in te schrijven voor het evenement.

Slow Food wil met Terra Madre een platform bieden aan Nederlandse ambachtelijke en kleinschalige productenten. Met het festival wil Slow Food een belangrijk signaal afgeven dat er ook in Nederland verschillende, relatief onbekende, voedselproducenten bestaan die lekker, puur en eerlijk voedsel produceren. U kunt hier de PDF met de oproep van Slow Food aan producenten downloaden!

Programma
Tijdens deze eerste Terra Madre zullen producenten en consumenten van elkaars ervaringen leren. Er zal een aantal producentgerichte Smaaktheaters, workshops met proeverijen, plaatsvinden. Ook is er een Streekproductenplein waar producenten zich presenteren aan de bezoekers. Verder is er een restaurant (Smaakplein) met vertoningen van Slow Food films en een "Dutch Enoteca" met proeverijen van Nederlandse wijnen en bieren.