Gemeente Hengelo

Actueel

Hengelose Maand van de Amateurkunst nog veelzijdiger

17 mei tot en met 14 juni

Hengelose Maand van de Amateurkunst nog veelzijdiger

Voor het tweede jaar wordt in Hengelo de Maand van de Amateurkunst gehouden. Het programma is dit jaar nog uitgebreider en gevarieerder. Veel Hengelose verenigingen en culturele organisaties leveren een bijdrage. Voor elk wat wils en op hoog niveau. Van muziek tot dans, van toneel tot tentoonstellingen. Bezoekers kunnen hoppen van podium naar podium of lekker genieten vanuit een luxe theaterstoel. De Maand van de Amateurkunst loopt van zaterdag 17 mei tot en met zaterdag 14 juni.
De Maand van de Amateurkunst start met het Stadserffeest. Zon duizend muzikanten brengen op 17 mei van 12.00 16.00 uur hun fraaiste klanken ten gehore op verschillende podia verspreid in de binnenstad. Voor het gemeentehuis komt het hoofdpodium met in de parkeercirkel kraampjes over muziek.

Grote trekkers

De andere grote evenementen in deze maand zijn het nieuwe Eénakterfestival op zondag 1 juni. Dit festival wordt verzorgd door DEV, Gildebroeders, Rederijkers en HOOV en vindt in het Rabotheater plaats. Het succesvolle Vocaal Festival Amusing Hengelo geeft met 125 koren, waaronder enkele uit het buitenland, op 7 juni acte de présence. Naar verwachting wordt de Maand van de Amateurkunst op 14 juni afgesloten met een uniek evenement voor Hengelo: de Eurotaptoe.

Kleine evenementen

Naast deze vier grote evenementen staat de Maand van de Amateurkunst bol van veel, kleinschaliger evenementen zoals ballet- en musicalvoorstellingen, de Karavaan der Vertellers, tentoonstellingen, het BAM-festival en het Steaming & Burningproject bij Techniekmuseum t HEIM.
De programmering van de Maand van de Amateurkunst is bijna klaar. Op de website van de gemeente Hengelo, www.hengelo.nl, is een speciale button geplaatst met de stand van zaken en meer informatie.