Gemeente Hengelo

Actueel

Maand van de Amateurkunst Hengelo biedt elke dag wat

Hengelo, 25 april 2008

17 mei tot en met 14 juni

Maand van de Amateurkunst Hengelo biedt elke dag wat

De programmering van de Maand van de Amateurkunst Hengelo is rond. De laatste hand wordt gelegd aan de zakboekjes met het volledige overzicht en fietshangers die vanaf 10 mei worden verspreid. Op de website www.hengelo.nl is reeds alle informatie te vinden. Vanaf 17 mei tot en met 14 juni valt er in Hengelo elke dag wat te beleven op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst.

Te beluisteren

Op het Vocaal Festival Amusing Hengelo op 7 juni brengen ruim 3000 zangers een breed scala aan muziekstijlen ten gehore. Liefhebbers van pop, punk/powerpop, dj/electro-house, metal en reggae komen volop aan hun trekken op het BAM! Festival op 24 mei. Ook vindt de zoektocht naar dé stem van 2008 plaats. Tijdens de Maand van de Amateurkunst verzorgen bijna alle Hengelose harmonie-orkesten een concert. Een uniek evenement is Steaming&Burning in het Twents Techniekmuseum HEIM. Hierin klinkt muziek in combinatie met de heel eigen geluiden van stoommachines en dieselmotoren. En dat gecombineerd met dans en projectie.

Te bekijken

Exposities zijn te bewonderen van CREA-cursisten, de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging en de ROC-eindexamenkandidaten van de afdeling bouw, hout en interieur. Verder zijn er dans- en muziektheatervoorstellingen voor en door elke leeftijdscategorie. De allereerste editie van het Eenakterfestival vindt plaats op 1 juni. Deelnemers zijn vier Hengelose theater-/toneelverenigingen. En de Karavaan der Vertellers doet Hengelo aan.

Zelf proberen

De Maand van de Amateurkunst biedt ook volop mogelijkheden om zelf eens iets te proberen. Van kennismaken met Argentijnse tango tot aanschuiven bij de Play-in accordeon. En van een koorrepetitie bijwonen tot proeven van muziektheater. CREA Centrum voor Kunsteducatie heeft in deze maand vele workshops. En natuurlijk zijn er de open (deur)dagen van Muziekschool Hengelo en CREA Centrum voor Kunsteducatie.

Opwarmer

Het Stadserf-feest op 17 mei geeft het officiële startsein van de Maand van de Amateurkunst. De opwarming van deze kunstzinnige maand is op de avond ervoor wanneer de eerste Hengelose stadsdichter wordt gekozen. De Maand van de Amateurkunst zal wellicht inspiratie bieden voor haar of zijn allereerste gedicht.

Het volledige programma-overzicht vindt u op www.hengelo.nl achter de speciale MAK08-button.