Gemeente Deventer

publiek

Brandweer Deventer zet deuren open voor publiek

Brandweer Deventer organiseert op zaterdag 17 mei een Open Dag om te laten zien hoe de organisatie is voorbereid op het bestrijden en voorkomen van rampen. De brandweerkazerne aan de Schonenvaardersstraat is die dag van 10:00 - 17:00 geopend.

Er zijn blus- en duikdemonstraties, diverse informatiestands, rondleidingen door de kazerne en er is een springkussen in de vorm van een brandweerwagen. Gewoonlijk is het niet mogelijk een rondleiding door de kazerne te krijgen. Dit is een unieke kans!

Wat is er nog meer te doen?

* Een demonstratie van het bevrijden van een bekneld persoon,
* er zijn spuitdemonstraties,

* koe in de grup,

* er is een hoogwerker aanwezig (via de verkoop van lootjes kunnen mensen in aanmerking komen om in de hoogwerker naar boven te gaan),

* kinderen mogen mee in een brandweerwagen met een ritje over het industrieterrein,

* er is een demonstratie CityGids (hoe rijdt de brandweer zo snel mogelijk naar de juiste plek van de brand?) en
* een presentatie hoe de brandweerorganisatie in elkaar zit.
* Verder zijn er diverse informatiestands (brandweeropleidingen, team Risicobeheersing, ademlucht, Rode Kruis, Sigma).
* Ook geven brandweermensen een demonstratie met AED-apparatuur (hartreanimatie).

* Voor de jeugd is er een kleurplatenwedstrijd en een vouwplaat van een Deventer tankautospuit.

Bezoekers kunnen zoveel mogelijk dingen zelf doen. De brandweermannen/-vrouwen betrekken bezoekers bij de demonstraties.

Gedurende het Open Huis wordt koffie, thee en frisdranken verkocht. De opbrengst hiervan is bestemd voor een jeugdkamp van de Jeugdbrandweer. Verder zijn er andere versnaperingen te koop, zoals ijs en loempia's.

Heeft u ideeën?
Speciaal voor deze dag is het e-mailadres opendag@brandweerdeventer.nl in het leven geroepen. Hierheen kan iedereen ideeën, vragen, opmerkingen en overige reacties e-mailen. Verder kunnen geïnteresseerden de website www.brandweerdeventer.nl raadplegen.

Parkeren
Het verzoek aan bezoekers is om met de fiets te komen, aangezien er duizenden gasten worden verwacht. Bezoekers kunnen de fietsen neerzetten in de fietsenberging bij Sallcon. Bezoekers die toch met de auto komen kunnen hun wagens parkeren op de parkeerplaatsen bij Sallcon. De Schonenvaardersstraat zal die dag tussen de Kamperstraat en Nijmegensestraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

poster voor de open dag

Publicatiedatum: 7-5-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 7 mei 2008