ProRail

Persbericht

08-05-2008

ProRail nadert mijlpaal in bouw onderdoorgang Papekopperdijk

De bouw van de onderdoorgang in Papekop nadert een bijzondere mijlpaal. In het weekend van zaterdag 17 mei tot en met maandag 19 mei wordt een belangrijk onderdeel van de nieuwe onderdoorgang in de spoorbaan aangebracht, namelijk het spoordek. De buitendienststellingen in november 2007 en januari 2008 hebben hiervoor de basis ge-legd. De werkzaamheden worden zonder onderbrekingen uitgevoerd van zaterdag 17 mei 01.00 uur tot en met maandagochtend 19 mei 05.00 uur. Tijdens dit weekend is treinverkeer niet mogelijk.

Buitendienststelling zaterdag 17 mei tot en met maandag 19 mei, 3e mijlpaal project

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de bouw van het spoordek van de onderdoorgang. Deze ligt inmiddels duidelijk herkenbaar aan de noordzijde van de spoorbaan. De eerste activiteit start in de nacht van vrijdag 16 mei op zaterdag 17 mei om 01.00 uur, met het treffen van veilig-heidsmaatregelen. Zodra de werkplek is vrijgegeven wordt de bovenleiding aangepast en begint men met het demonteren en verwijderen van de spoorstaven, dwarsliggers en ballastmateriaal. Het spoor wordt over een lengte van ongeveer 72 meter tijdelijk verwijderd.

Wanneer de spoorbaan is vrijgegeven wordt er tot ongeveer drie meter diepte gegraven, genoeg om de palen op de juiste hoogte te kunnen brengen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de schuifbaan van het spoordek. Zodra de voorbereidingen zijn afgerond wordt gestart met het schui-ven van het 2200 ton zware spoordek. Naar verwachting starten deze werkzaamheden op zater-dagavond 24.00 uur en duren tot zondagochtend 09.30 uur. Vanaf zondagochtend wordt de spoor-baan teruggebouwd, zodat vanaf maandagochtend 05.00 uur het treinverkeer hervat kan worden.