Vakantieknuffelactie tijdens Week van het Huisdier

08/05/2008 12:34

Museum Naturalis

Van 17 tot en met 25 mei organiseert het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) de jaarlijkse Week van het Huisdier. Thema dit jaar is 'Vakantie: ook leuk voor uw huisdier?!'. De weekenden 17 en 18 mei en 24 en 25 mei zijn er bij Naturalis in Leiden volop activiteiten te beleven die het bewustzijn over de zorg van een huisdier bij volwassenen en kind vergroten.

Waar moet u aan denken als u uw huisdier meeneemt op vakantie? Welke vaccinaties heeft het nodig, hoe gaat het met autorijden? En waar moet u aan denken als u het dier thuis laat? Wat heeft het voor gevolgen voor het dier en voor diersoorten uit de vrije natuur als het huisdier in de vrije natuur wordt uitgezet? En waarom kunt u beter geen (zwerf)dieren uit het buitenland meenemen?

Tijdens de weekenden van de Week van het Huisdier kunt u in Naturalis antwoord vinden op bovenstaande vragen. Een minitentoonstelling laat voorbeelden zien van ziekteveroorzakers bij huisdieren zoals teken en voorbeelden van faunavervalsing door het uitzetten van bijvoorbeeld konijnen of een wallaby.

Kinderen kunnen hun eigen favoriete knuffel meebrengen om te laten chippen en registreren. Verder kunnen ze hun eigen knuffeldierenpaspoort maken zodat de knuffel ook mee op vakantie kan. Ook kunnen ze samen met een tekenaar uit de studio van Jan Kruis een stripdier leren tekenen. Aan het einde van de dag krijgt iedereen het leuke vakantieboekje met strips van Jan, Jans en de kinderen mee naar huis. Het beloofd dus een leuke en informatieve dag te worden voor jong en oud.





http://www.naturalis.nl