Gemeente Hengelo

Actueel

Stadserffeest startsein

Hengelo, 8 mei 2008

Maand van de Amateurkunst van 17 mei tot en met 14 juni

Stadserffeest startsein

Op zaterdag 17 mei geeft het Stadserffeest van de Muziekschool Hengelo het klinkende startsein voor de Hengelose Maand van de Amateurkunst. Tussen 12.00 en 17.00 uur brengen meer dan 1000 muzikanten in de binnenstad hun meest swingende klanken ten gehore. Er is voor elk wat wils: pop, klassiek, harmonie, klezmer, accordeon, zang, big band In de 'parkeercirkel' voor het stadhuis is een muziekinformatiemarkt. Ook lopen en rijden er muzikale sfeermakers rond.

Groter dan ooit

Aan deze zevende editie van het Stadserf-feest doen meer popbands, orkesten, koren en ensembles mee dan ooit tevoren. Er valt daarom dit jaar een uur langer te genieten van optredens van Hengelose amateurmusici. De heer G. ter Ellen, wethouder cultuur van de gemeente Hengelo zal op een ludieke, en natuurlijk muzikale, wijze om 11.55 uur het Stadserf-feest openen bij het podium bij het gemeentehuis.

Podia en programma

Het Stadserf-feest speelt zich af op vijf podia verspreid over de binnenstad. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar binnenpodia. Een kort overzicht van het programma:

* Podium voor het gemeentehuis. Bij slecht weer in het gemeentehuis. Verschillende ensembles van Muziekschool Hengelo.
* Podium Lambertusbasiliek. Bij slecht weer in Huis van Europa in het voormalige Stadskantoor. Hier presenteren zich de Hengelose fanfare- en harmonie-orkesten.

* Podium De Brink. Bij slecht weer in het Historisch Museum Hengelo aan de Beekstraat. Koren, blokfluit en harmonie.
* Podium Bibliotheek Hengelo in Beursplein. Met name een (licht) klassiek programma: harp, symfonie, klarinet en accordeon.
* Podium Prins Bernhardplantsoen. Ook bij slecht weer. Optredens van pop-, jazz- en latinbands uit de muziekschoolstal.

Muziek naar je toe

De muziek komt deze zaterdagmiddag ook naar de bezoekers van de binnenstad toe. Nog niet eerder vertoond in Hengelo is de bijzondere Franken Steinway rijdende piano. Een huifkar rijdt rond met kleine muziekensembles en Nikkelen Nelis zorgt voor vertier van toen. Tussen 11.00 en 11.45 uur brengt de Drumfanfare Hengelo de muzikale stemming er al goed in. Wie meer muzikale informatie wil, vindt deze bij de 'parkeercirkel' bij het gemeentehuis. Hier staan kraampjes van de Muziekschool Hengelo, de Hengelose muziekverenigingen en muziekspeciaalzaken.