Gemeente Soest

Herinrichting Van Weedestraat

Datum: 09/05/2008

Herinrichting Van Weedestraat: informatiekraam op 17 en 31 mei

Op zaterdag 17 mei en zaterdag 31 mei staat op de Van Weedestraat een informatiekraam van de gemeente Soest. In de kraam is van 11.00 tot 15.00 uur te zien welke varianten er zijn voor herinrichting van de winkelstraat. Medewerkers van de gemeente geven een toelichting op de varianten en beantwoorden vragen. De varianten zijn vanaf 19 mei ook te zien in de publiekshal van het gemeentehuis.

In 2006 heeft de gemeenteraad met vaststelling van de hoofdlijnen van het Detailhandelsbeleid besloten dat winkelgebied Van Weedestraat het hoofdwinkelcentrum van Soest wordt. Een levendig gebied, met een aantrekkelijk winkel- en horeca-aanbod. Om dat te kunnen bereiken, zijn burgemeester en wethouders vervolgens eind 2007 gestart met het maken van plannen voor herontwikkeling van het gebied Van Weedestraat vanaf de rotonde bij de Burgemeester Grothestraat tot aan de spoorwegovergang.

Begin 2008 zijn hiervoor vier varianten ontwikkeld. In samenspraak met belanghebbenden en betrokkenen moeten die leiden tot een definitieve variant voor de herontwikkeling. Burgemeester en wethouders bepalen hun voorkeur pas, nadat alle varianten uitvoerig zijn toegelicht aan en besproken met inwoners en ondernemers. U kunt daarbij ook suggesties aandragen voor aanpassing van de varianten.

Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om definitief te bepalen wat er met de Van Weedestraat gaat gebeuren. Op basis van het besluit van de gemeenteraad gaat de herinrichting van het gebied Van Weedestraat plaatsvinden.

Belangrijke momenten


· 17 en 31 mei 2008
Informatiekraam op de Van Weedestraat, van 11.00 tot 15.00 uur.
· 11 juni 2008
Bijeenkomst voor omwonenden, ondernemers en anderen. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur in het gemeentehuis van Soest. Het is noodzakelijk om u hiervoor aan te melden. Dit kan bij Adriaan Moons van de afdeling Planologie & Bouwen (moona@soest.nl of 035 6093422).
· Juli 2008
Burgemeester en wethouders kiezen in juli 2008, mede op basis van de gevoerde discussie, een voorkeursvariant. Deze variant wordt daarna verder uitgewerkt.

· September 2008
De gemeenteraad bespreekt in september 2008 het voorstel van het college.

· Oktober 2008
De gemeenteraad stelt naar verwachting in oktober de definitieve variant vast.

.