Amsterdam Oud Zuid


Skatebaan Museumplein: En dan nu de `echte opening'!

Skateboarders, bmx-ers en inline skaters opgelet! Op zaterdag 17 mei wordt de skatebaan op het Museumplein om 15.00 uur officieel geopend in aanwezigheid van stadsdeelwethouder Eddy Linthorst. Vanaf 14.30 uur zijn er demonstraties met onder andere Nederlands kampioen NK Skateboarden 2008 Tim Zom, Aldo Niemeijer en Paul Verbraak. Om 15.30 uur komen niemand minder dan `The Opposites' met rappers Willy en Big 2 de opening muzikaal ondersteunen. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om zelf je kunsten te laten zien met een hip, spine, extensions en roll-over.

De nieuwe skatebaan is een unieke spinerampcombinatie van maar liefst vijftien meter breed en geschikt voor professionele en recreatieve skaters en skateboarders.

De nieuwe baan staat al sinds oktober vorig jaar op het Museumplein. Daarmee is een eind gekomen aan de ergernissen over de vorige baan die in 1999 bij de herinrichting van het plein werd aangelegd. De oude baan voldeed niet aan de wensen van veel skaters en werd slechts door een enkeling gebruikt.

Deze baan sluit beter aan op de wensen van de gebruikers omdat deze onder andere veel breder en meer toegankelijk is voor zowel ervaren als minder ervaren skaters.

In samenwerking met skateboarders, bmx-ers en inline skaters heeft de Skateboard Federatie Nederland Stadsdeel Oud-Zuid bereid gevonden om de huidige baan te vervangen. De gemeente heeft eraan meebetaald en het stadsdeel heeft de skatebaan gerealiseerd.

Informatie
Meer informatie: www.skateboardfederatie.nl