Gemeente Halderberge


Gemeente Halderberge opent nieuwe milieustraat Borchwerf (8 mei 2008)

De gemeente Halderberge sluit na zaterdag 17 mei 2008 de poorten van de tijdelijke milieustraat, Standdaarbuitensedijk 1a in Oud Gastel. De gemeentewerf, Vaartweg 32b in Oudenbosch sluit na zaterdag 24 mei 2008 voor het brengen van Groenafval, Grond, Oud Papier en Klein Chemisch Afval.
Van dinsdag 20 mei tot en met donderdag 29 mei 2008 kunnen de huishoudens van Halderberge gebruik maken van de milieustraat aan Belder 14 in Roosendaal.
Op vrijdag 30 mei om 11.00 uur wordt de nieuwe milieustraat Borchwerf, Rietschotten 7 te Oud Gastel, voor de gemeenten Halderberge en Roosendaal op feestelijke wijze geopend door de wethouders J. Brans en P. Buijs.
Vanaf 12.00 uur is de nieuwe milieustraat officieel opengesteld voor de huishoudens van de gemeenten Halderberge en Roosendaal voor het apart aanleveren van huishoudelijke afvalstoffen.

Nieuwe Milieustraat Borchwerf
De huidige tijdelijke milieustraat, Standdaarbuitensedijk 1a in Oud Gastel is niet toereikend voor alle inwoners van de gemeente Halderberge. Deze milieustraat had de status van een tijdelijke milieustraat en voldeed niet aan de gestelde eisen. Samen met de gemeente Roosendaal is een zeer moderne milieustraat aangelegd, die vanaf vrijdag 30 mei 2008 om 12 .00 uur opengesteld wordt voor de huishoudens van de gemeenten Halderberge en Roosendaal. De milieustraat wordt beheerd door afvalinzamelaar Saver.

Deze moderne en zeer grote milieustraat Borchwerf biedt voldoende capaciteit om het aanbod adequaat te verwerken. Dit betekent kortere wachttijden om op de milieustraat te komen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bepaalde afvalstromen gratis apart aan te leveren. Al met al is de milieustraat Borchwerf een echte vooruitgang, waarbij de gemeente een betere dienstverlening en meer faciliteiten biedt. Het uiteindelijk doel van de milieustraat is meer afval apart te houden, zodat deze opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. Dit is beter voor ons milieu én de portemonnee van de burger!

Ligging nieuwe milieustraat
Milieustraat Borchwerf is centraal gelegen op Borchwerf II. Het adres is Rietschotten 7, 4751 XN Oud Gastel.

Openingstijden
Na 17 mei 2008 kunnen de huishoudens van de gemeente Halderberge gebruik maken van de milieustraat gelegen aan Belder 14 te Roosendaal, van dinsdag 20 mei tot en met donderdag 29 mei 2008. Na zaterdag 24 mei 2008 sluit ook de gemeentewerf, Vaartweg 32b in Oudenbosch voor het brengen van Groenafval, Grond, Oud Papier en Klein Chemisch Afval.
Op vrijdag 30 mei tot 12.00 uur kunnen de huishoudens van de gemeenten Halderberge en Roosendaal hun afval kwijt op de milieustraat te Bergen op Zoom.
Vanaf vrijdag 30 mei om 12.00 uur is de nieuwe milieustraat Borchwerf te Oud Gastel open, van dinsdag t/m zaterdag van 08:00 16:30 uur. Op zon- maan- en feestdagen is deze milieustraat gesloten.

Gratis route
Op de milieustraat Borchwerf kunnen de huishoudens terecht voor het aanleveren van al hun huishoudelijke afvalstoffen. Op deze nieuwe milieustraat kan men gebruik maken van de gratis route voor het aanleveren van:
wit- en bruingoed, kleding, glas, metaal, papier, klein chemisch afval, autobanden en kringloopgoederen. Asbest kan ook aangeleverd worden, mits verpakt in stevig plastic en met gemeentelijke vergunning.
Hiervoor worden dus geen tikken van de Saverpas gehaald. Men heeft dan de Saverpas alleen nodig om binnen te komen.

Andere Afvalsoorten
Naast de gratis aan te bieden afvalstoffen kan men ook andere afvalsoorten aanbieden, zoals al het huishoudelijk restafval, hout, bouw- en sloopafval, puin en gips, zand en groen afval. Het aanleveren van deze afvalstoffen kost 1 tik van de Saverpas. Zonder de Saverpas kan geen toegang verkregen worden tot de milieustraat, dit geldt ook voor de gratis route. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 13/05/2008