Staatssecretaris Albayrak opent Open Dag DJI én virtuele jeugdinrichting

Staatssecretaris Albayrak (Justitie) geeft op zaterdag 17 mei in de justitiële jeugdinrichting De Heuvelrug in Zeist het startsein voor de vijfde nationale open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Tijdens de bijeenkomst vindt ook de lancering plaats van de virtuele justitiële jeugdinrichting 'Kansrijk'.

Aan de Open Dag doen dit jaar 61 justitiële inrichtingen mee. Over het hele land kunnen ruim 12.000 mensen een bezoek brengen aan een inrichting om zichzelf een oordeel te vormen over het leven en werken achter de muren van een gevangenis, tbs-kliniek of jeugdinrichting. Elke inrichting organiseert een eigen programma met rondleidingen en presentaties.

De belangstelling om een justitiële inrichting te bezoeken was dit jaar weer groot. Alle deelnemende inrichtingen zijn inmiddels volgeboekt en de inschrijving via de website www.depoortgaatopen.nl is dan ook gesloten.

Virtuele jeugdinrichting

Op de bijeenkomst in Zeist zal staatssecretaris Albayrak ook de virtuele jeugdinrichting 'Kansrijk' presenteren. Op deze website kunnen jongeren, ouders, ketenpartners en andere geïnteresseerden digitaal een bezoek brengen aan een justitiële jeugdinrichting en zich aan de hand van verhalen, filmpjes en foto's laten informeren over de gang van zaken in een justitiële jeugdinrichting. Op de website staat het verhaal van vier jongeren centraal, die om verschillende redenen in 'Kansrijk' verblijven.

Noot voor redacties (