Gemeente Buren


Brandweerwedstrijden

Aanstaande zaterdag (17 mei 2008) neemt een ploeg van de Burense brandweer samen met 20 andere brandweerploegen uit vier provincies deel aan de provinciale ABWC-vaardigheidstoetsen.

Het gaat daarbij om twee onderdelen, namelijk klasse 112 en TAS HD. Bij de 112-klasse wordt uitgegaan van een klein incident. Er wordt één tankautospuit ingezet en zonodig een hulpverleningsvoertuig. Het incident kan betrekking hebben op een brand, hulpverlening of ongeval met gevaarlijke stoffen.

Bij de TAS HD-klasse wordt een brandinzet geënsceneerd met een aantal specifieke leerdoelen, waarbij maximaal één tankautospuit wordt ingezet

Aan de brandweer worden steeds strengere eisen gesteld dat leidt tot verdergaande professionalisering van de brandweer. Hierdoor moet het brandweerpersoneel (beroeps en vrijwilligers) veel energie steken in het verwerven van vakkennis door middel van opleidingen, oefeningen en trainingen. De vaardigheidstoetsen vormen een goede gelegenheid om de vakkennis te testen. Daarnaast is het een goede gelegenheid om de onderlinge banden te verstevigen, zowel binnen als buiten het eigen korps. Om 18.30 uur reikt burgemeester Tammes de prijzen uit in de brandweerkazerne aan de Speulmanweg 2 te Beusichem.

Wie wil komen kijken, is van harte welkom en kan zich tussen 8 en 5 melden bij de kazerne te Lienden!

(foto: lucas* ,
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/deed.nl)