Tibetaanse Voetbalelftal speelt op 17 mei tegen MVV'27 in Maasland

14/05/2008 10:50

International Campaign for Tibet

Tibetaanse Voetbalelftal speelt op 17 mei tegen MVV'27 in Maasland

Het Tibetaanse Voetbalelftal is na een succesvolle tour door Europa terug in Nederland. Het team houdt een trainingskamp en speelt op zaterdag 17 mei een wedstrijd tegen MVV'27 in Maasland. De Tibetaanse voetballers bezoeken Europa op uitnodiging van International Campaign for Tibet - Europe, als onderdeel van de Beijing 2008: Race for Tibet campagne. In de afgelopen weken speelde het team onder grote belangstelling in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

In Nederland verzorgt de Sports Without Frontiers Foundation professionele trainingen op het terrein van MVV'27 in Maasland. Doel is het voetbal van de Tibetaanse selectie op een hoger plan te brengen en een begin te maken met een lange termijn jeugdvoetbalbeleid voor de Tibetaanse vluchtelinggemeenschap.

Het team levert via het bedrijven van sport een bijdrage aan de bewustwording over het behoud van Tibet's unieke cultuur. De overleving van deze cultuur wordt door ruim 50 jaar Chinese bezetting bedreigd. Race for Tibet roept op tot verbeteringen in de mensenrechtensituatie in Tibet het bevorderen van een dialoog tussen de Dalai Lama en de Chinese autoriteiten.

Op vrijdag 16 mei nemen de coach van het elftal Kalsang Dhondup en twee spelers deel aan een debat met als thema "sport als uiting van identiteit" op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De coach en spelers zijn ook aanwezig bij een aantal vertoningen van de film The Forbidden Team in het land georganiseerd door Movies that Matter. (www.moviesthatmatter.nl)

Het in 1999 in ballingschap in India opgerichte Tibetaanse voetbalteam heeft sinds 2001 meegedaan aan verschillende internationale voetbaltoernooien en geeft jonge Tibetanen een kans om aan hun identiteit uiting te geven. Tijdens het trainingskamp en de oefenwedstrijd in Maasland kan iedereen met eigen ogen zien hoe sport het verschil kan maken: hun onbegrensde passie voor het voetbal bezorgt deze Tibetaanse vluchtelingen waar zij ook spelen veel respect en waardering.

Plaats: Sportpark De Commandeur Maasland
Tijd: zaterdag 17 mei om 15.00 uur

Contact:

Jan Willem den Besten, ICT Europe
Telefoon: 020 3308265; 06 26369713

Rob Hogendoorn, Sports Without Frontiers Foundation
Telefoon: 06 51057548





http://www.savetibet.org