Gemeente Hoogeveen

13 mei 2008
Multicultureel ontbijtruilen op zaterdag 17 mei
Op zaterdag 17 mei a.s. wordt in de Hoofdstraat van Hoogeveen een multiculturele dag georganiseerd, onder de naam Volg je hart naar vreemde verten. Deze dag staat bol van activiteiten zoals dans, muziek, kunst en een modeshow, verzorgd door mensen van verschillende culturen. Er zal een traditionele Slowaakse bruiloft worden opgevoerd en er zullen verschillende bedrijven en ambachten uit Slowakije gepresenteerd worden. De Molukse vereniging organiseert een Pasar Malam en daarnaast zijn er zijn heel veel kramen met hapjes en drankjes om te proeven en te genieten.

Onbijtruilen: wie doet mee?

De dag begint om 9.30 met het Ontbijtruilen. Iedereen uit Hoogeveen en omstreken is welkom om zijn of haar ontbijt te ruilen met een andere persoon.

Kongolese band Ballet Bikouta

Deze multiculturele dag zal om 10.30 uur worden geopend door de Kongolese band Ballet Bikouta. Het programma wordt vervolgd met de opvoering van traditionele Slowaakse bruiloft met muziek en dans door de folklore groep Fatran uit Martin; de zustergemeente van Hoogeveen.

Didgeridoo uit Australië

Verder die dag treden onder andere nog op stichting Salawaku met een tifaband en een kinderstreetdancegroep, een Thaise dansgroep en Didgeridoo uit Australië. Ook is het genieten van zang uit Indonesië en Ierse Volksmuziek door Robin Hey. Er worden gedichten voorgedragen uit Afghanistan en een workshop Salsa dansen brengt u in de juiste sfeer om daarna te genieten van Hongaarse dans uitgevoerd door kinderen.

Naast de hierboven genoemde culturen zijn die dag ook vertegenwoordigd de Filippijnen, Rusland, Spanje, Italië, Vietnam, Turkije, Iran, Irak, Burkina Faso en Nederland.

Wijnproeverij Martin

Martin uit Slowakije zal een eigen plein opzetten waar verschillende bedrijven en ambachten gepresenteerd worden. Zo is er onder andere keramiek uit Modra en een wijnproeverij en verkoop van wijnen uit Modra. De Molukse vereniging verzorgt een Pasar Malam en daarnaast zijn er nog heel veel kramen met hapjes, drankjes, kunst etc. verzorgt en aangeboden door heel veel verschillende culturen

Kinderen gaan schilderen

Alle kinderen van de basisscholen worden uitgenodigd naar de Hoofdstraat te komen - ter hoogte van de Tamboer - om daar hun âhartstochtâ te komen schilderen. De gemaakte schilderijen worden geëxposeerd in de hArtfactory en nadat een deskundige jury de kunstwerken heeft beoordeeld zal op woensdag 28 mei om 14.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. Er zijn drie prijzen voor de categorie: groep 1 en 2, groep 3 ,4en 5 en groep 6,7 en 8.

Schilderijen die buiten de prijzen zijn gevallen kunnen worden opgehaald vanaf 29 mei a.s. na 16.00 uur. De winnende kunstwerken zijn dan tot eind juni te bewonderen.