Landelijke Studenten Vakbond


25 jaar LSVb

Utrecht, 14 mei 2008 -- De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) bestaat 25 jaar en dus is het feest. De aftrap vindt plaats op zaterdag 17 mei met een jubileumcongres: 25 jaar verantwoordelijk. Met dit thema wil de vakbond laten zien dat zij zich al 25 jaar verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van het hoger onderwijs.

De allereerste voorzitter van de LSVb en tevens fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer, is dagvoorzitter en zal de opening verzorgen. Minister Plasterk zal de dag afsluiten. Daarnaast vindt er een tweetal debatten plaats over de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het hoger onderwijs en de financiën van de student. Oud LSVb-voorzitters zullen in debat gaan met mensen uit het veld zoals Sijbolt Noorda (VSNU) en Jo van Ham (ministerie OCW).

Bovendien wordt op deze dag het trainingsbureau ToM: Trainingen op Maat gelanceerd. ToM: Trainingen op Maat is het nieuwe trainingsbureau van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Het afgelopen jaar zijn er trainers opgeleid, is er een kwaliteitszorgsysteem opgezet en zijn er trainingen ontwikkeld. Meer dan 36 trainers staan klaar om de actieve studenten van Nederland te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Professionele studentbestuurders en medezeggenschappers zijn van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs. LSVb voorzitter Lisa Westerveld: Studenten in de medezeggenschap zijn uitstekend op de hoogte van wat er beter kan in hun onderwijs. Ze moeten alleen wel de kans krijgen om via hun medezeggenschapsraad écht invloed uit te oefenen, zodat ze ook daadwerkelijk veranderingen zien.

Na het congres zal de tentoonstelling 25 jaar verantwoordelijk worden onthuld. Later in het jaar wordt er een jubileumboek uitgebracht. Meer informatie is te vinden op www.lsvb.nl/jubileum.

Noot,