Gemeente Hoogeveen

14 mei 2008

Afzender: College van B&W

Gezelschap gemeente Martin bezoekt Hoogeveen

Een gezelschap van de Slowaakse gemeente Martin bezoekt komend weekeinde Hoogeveen als gast van de gemeente Hoogeveen. Het gezelschap bestaat uit leden van de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie. Op het programma van het bezoek staat onder andere de multiculturele dag âVolg je hart naar vreemde vertenâ bezoeken, op zaterdag 17 mei in het stadscentrum. Martin is de zustergemeente van Hoogeveen.

Op de manifestatie âVolg je hartâ¦â is er een speciaal plein voor Martin. Verschillende bedrijven en ambachten worden daar gepresenteerd, met keramiek en wijn. Het evenement begint om 9.30 met het âOntbijtruilenâ. Iedereen is welkom om zijn ontbijt te ruilen met een ander. Om 10.30 uur is de opening door de Kongolese band Ballet Bikouta, gevolgd door een opvoering van een traditionele Slowaakse bruiloft met muziek en dans door de folkloregroep Fatran uit Martin.

Verder staat een bezoek aan een voorstelling in De Tamboer op het programma, evenals een bezoek aan Orvelte en kamp Westerbork. Het programma voor de Slowaakse gasten wordt georganiseerd door de Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin en de gemeente Hoogeveen.
---