Gemeente De Ronde Venen


Aandacht voor techniek tijdens Techniek- en Wetenschapsdag

Kinderen, ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden in techniek, kunnen zaterdag 17 mei hun hart ophalen.

Dan vindt de Techniek- en Wetenschapsdag plaats met tal van activiteiten op het gebied van techniek en educatie. Deze bijzondere middag wordt geopend door Marc Klein Essink, ambassadeur van Day for Change en wethouder Jan van Breukelen (Onderwijs) van gemeente De Ronde Venen.

Tijdens de Techniek- en Wetenschapsdag staan de toepassingen en mogelijkheden van techniek voor met name het basisonderwijs centraal. Naast diverse mini-exposities, kunnen er wetenschappelijke proefjes gedaan worden. Leveranciers van educatieve technische materialen geven voorlichting en kinderen kunnen spelen met het technische speelgoed. Liefhebbers kunnen direct bij een standje educatief/ technisch speelgoed kopen. En de deelnemende scholen tonen hoe zij techniek in het lesprogramma toepassen en kunnen onderling nog ideeën uitwisselen.

Niet alleen bij het ministerie van Onderwijs, ook in de gemeente De Ronde Venen staat techniek duidelijk op de agenda. Zo biedt de Technotheek De Ronde Venen, sinds de oprichting in 2006, diverse mogelijkheden voor het basisonderwijs. Om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de mogelijkheden van techniek zijn er bijvoorbeeld techniekleskisten en speciale cursussen voor leerkrachten om techniek te integreren in hun lesprogramma.

De Techniek- en Wetenschapdag is een uitgelezen kans om de vele mogelijkheden op techniekgebied te demonstreren. Deze middag is informatief en boeiend voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, voor ouders en voor leerkrachten. U bent van harte welkom op zaterdag 17 mei van 14.00 16.30 uur in Partycentrum De Meijert in Mijdrecht.