Gemeente De Ronde Venen


Manifestatie-estafette voor campagne Met belgerinkel naar de winkel

Fiets en u wint altijd! Deze slogan van de campagne, zal zaterdag 17 mei ook in alle facetten tot uiting komen tijdens de manifestaties in de gemeente De Ronde Venen.

Fietsen is natuurlijk gezond: elke dag een half uur fietsen houdt de conditie op peil. En niet onbelangrijk: het is goed voor het milieu. Met minder auto's en meer fietsen worden woon- en winkelkernen rustiger, veiliger en dus meer leefbaar. De gemeente De Ronde Venen doet samen met de winkeliers mee aan de landelijke campagne om iedereen te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets te winkelen en boodschappen te halen.

Op zaterdag 17 mei organiseren gemeente De Ronde Venen en de deelnemende winkeliers manifestaties in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Wethouder Jacques Dekker (Milieu) geeft om 14.30 uur op het Raadhuisplein in Mijdrecht de aftrap. Dan kan iedereen meedoen aan een loterij met mooie prijzen. Op het Raadhuisplein staat ook een springkussen voor kinderen en waaghalzen kunnen `gekke fietsen' als achteruittrapfietsen en hobbel- en zwalkfietsen uitproberen.

Vervolgens fiets wethouder Dekker naar Wilnis. Daar vindt ook een loterij plaats met prijzen van plaatselijke deelnemende winkeliers. Voor kinderen staat er een springkussen in de Raadhuisstraat. De fietstocht gaat daarna door naar Vinkeveen. Ook daar maken de winkeliers het mogelijk een loterij te organiseren met mooie prijzen. Bij het winkelcentrum Zuiderwaard staat een springkussen voor de kinderen.

Wat houdt de campagne in?

Op 10 mei is de campagne officieel van start gegaan. Vanaf die datum kan iedereen deelnemen aan deze actie en fietsen voor volle spaarkaarten. Gedurende 6 weken, van zaterdag 10 mei t/m zaterdag 28 juni krijgen inwoners een stempel bij een winkelier als ze op de fiets een boodschap doen. Volle spaarkaarten (tien stempels) geven kans op mooie prijzen. En inwoners mogen zoveel kaarten inleveren als ze willen. Na afloop van de campagne worden de prijzen verloot onder de ingeleverde spaarkaarten. De hoofdprijs is een nieuwe fiets. Spaarkaarten zijn af te halen en in te leveren bij de deelnemende winkeliers. Daarnaast kunnen deelnemers op de spaarkaart tips/suggesties geven om de gemeente De Ronde Venen fietsvriendelijker te maken. De gemeente inventariseert deze tips en onderzoekt de mogelijkheden om deze adviezen in de praktijk te brengen. Een overzicht van alle deelnemende winkeliers kunt u vinden op de website van de gemeente De Ronde Venen.