Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inloopmiddag herontwikkelingsplannen Weidestraat e.o.

15 mei 2008 - Op zaterdag 17 mei van 14.00 tot 16.00 uur wordt in basisschool Johannes XXIII in Leidschendam een inloopmiddag georganiseerd in het kader van de herontwikkeling Weidestraat e.o. voor de buurtbewoners en omwonenden. Tijdens de bijeenkomst worden de concept ruimtelijke en functionele uitgangspunten en herontwikkelingsplan aan hen gepresenteerd.

Voor de herontwikkeling van het gebied rondom de Weidestraat in Leidschendam-Zuid hebben burgemeester en wethouders onlangs de concept ruimtelijke en functionele uitgangspunten opgesteld. Woningcorporatie Vidomes en projectontwikkelaar Schouten de Jong hebben een concept herontwikkelingsplan van de Weidestraat en omgeving gepresenteerd aan de gemeente, waarin onder andere sloop van in totaal 89 woningen in de komende tien jaar is opgenomen en realisatie van 130 nieuwe woningen.

Voorafgaand aan de bespreking van de uitgangspunten en het schetsontwerp in de commissie Openbaar Gebied van de gemeenteraad op 20 mei, wordt op 17 mei de buurtbewoners een eerste indruk gegeven over de plannen. Tijdens de bijeenkomst kunnen bewoners en belanghebbenden zich aanmelden voor de klankbordgroep. Deze klankbordgroep kan meedenken en adviseren over de herinrichting van de openbare ruimte, het verkeer en parkeren in de buurt, de verdeling van de appartementengebouwen in het plan en de architectonische invulling.