Gemeente Moerdijk


Werkzaamheden Moerdijkbrug

Op 28 april is het laatste beton gestort in het huidige werkvak van de Moerdijkbrug. Daarna is het wegdek vlak gemaakt, is een slijtlaag aangebracht en zijn andere afrondende werkzaamheden uitgevoerd. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei worden de verkeersafzettingen verplaatst. Meteen daarna beginnen de werkzaamheden aan de andere helft van de rijbaan.

Verkeershinder in nacht van 16 op 17 mei
In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei verandert de verkeerssituatie op de Moerdijkbrug. De verkeersafzettingen worden dan verplaatst en de belijning wordt aangepast. Hierdoor zijn er van 20.00 tot 07.00 uur richting Breda minder rijstroken beschikbaar. Vanaf 20.00 uur zijn twee rijstroken beschikbaar; later op de avond wordt dit teruggebracht tot één beschikbare rijstrook. In de periode dat slechts één rijstrook beschikbaar is, kan het verkeer NIET rechtstreeks de A17 richting Roosendaal op. Verkeer richting Roosendaal wordt omgeleid via afrit 18 Zevenbergschen Hoek waar men kan keren. Volg omleidingsroute R.

Het verplaatsen van de verkeersafzettingen en het aanpassen van de belijning kan alleen plaatsvinden onder gunstige weersomstandigheden. In geval van slecht weer worden de werkzaamheden dan ook uitgesteld.

Nieuwe verkeerssituatie
Vanaf 17 mei 07.00 uur zijn weer drie versmalde rijstroken beschikbaar.