Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 mei2008

New York hottest Roxy Cottontail host opening Streetlab New York FRESH!!!

New York hottest Streetwear fashionista, party promoter, DJ en rapper Roxy Cottontail host de opening van Streetlab New York. Samen met de Amsterdamse Mr. Wix rockt Roxy (aka Oxy) op zaterdagavond 17 mei in Milk Gallery! Roxy Cottontail heeft de Baltimore - Philly sound naar New York gebracht en toert als Dj over de hele wereld.

Wat: Streetlab New York Datum: zaterdag 17 en zondag 18 mei 2008 Tijd: za 20.00-01.00 uur en zo 12.00-17.00 uur Plaats: Milk Gallery, 450 West 15th St, New York, NY 10011 Toegang: gratis Info: www.streetlab.nl | contact@streetlab.nl

Zes jonge Nederlandse ontwerpers krijgen op 17 en 18 mei 2008 de kans zich te presenteren op de New York Design Week tijdens een speciaal event van Streetlab. Streetlab - Nederlands platform voor streetfashion en streetart - organiseert tijdens de Design Week een expositie met modeshows, muziek en performances met Nederlandse en Amerikaanse ontwerpers. Streetlab New York vindt plaats in Milk Gallery, in het fashionable Meatpacking District van New York. Streetlab selecteerde de volgende ontwerpers voor het project: modeontwerpster Elisa Marchesini, fotograaf Dennis Duijnhouwer, grafisch ontwerper Lennard Schuurmans, modeontwerper Antoine Peters en modeontwerper So Sally. Daarnaast presenteren acht New Yorkse designers hun werk: modeontwerpster Savannah Wyatt, modelabel BODKIN, modeontwerpers WOWCH, modeontwerper Gyasuda, fotograaf Tim Zaragoza, filmer AXVI en beeldend kunstenaars Aaron Bobrow, JR en Lucian Smith. Streetlab New York is een uitwisselingsproject van Nederlandse en Amerikaanse ontwerpers van ´mode van de straat´. Doel van Streetlab New York is een overzicht te geven van verschillen en/of overeenkomsten tussen de streetfashion van New York en Amsterdam.

Streetlab organiseert sinds 2005 evenementen op het gebied van streetfashion en streetart. In de zomer van 2007 realiseerde Streetlab een vierdaags internationaal festival op het Westergasfabriek. In 2008 organiseert Streetlab o.a. evenementen in Amsterdam, Istanbul, New York, Rusland en Barcelona. Streetlab is een initiatief van Premsela, platform voor design en mode en Cultuurfabriek. Streetlab New York wordt mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting, The Netherland-America Foundation, Consulaat-Generaal der Nederlanden in New York en de Gemeente Amsterdam. Streetlab New York is ook een opstap naar een reeks van culturele activiteiten die in 2009 plaatsvinden ter gelegenheid van de viering van 400 jaar relaties tussen Amsterdam en New York. Kijk ook op www.streetlab.nl.



Ingezonden persbericht