Ingezonden persbericht


Persbericht ­ 14 mei 2008

Dansmuziek centraal in ZaterdagMatinee op Radio 4

Muziek van Schubert, Bloch en van Beethoven in Zondagochtendconcert

In de ZaterdagMatinee van 17 mei op Radio 4 staat dansmuziek centraal. De Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Otto Tausk speelt Dances van de Nederlandse componist Louis Andriessen, met als solist de Amerikaanse sopraan Claron McFadden. Daarnaast dirigeert Tausk Pavane pour une Infante Défunte van Maurice Ravel.

Ook speelt de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Frans Brüggen een suite uit Les Boréades van Jean-Philippe Rameau.

In Het Zondagochtendconcert op 18 mei speelt het Nederlandse Osiris Trio composities van Franz Schubert, Ernest Bloch en Ludwig van Beethoven.

Radio 4 doet zaterdag en zondag live verslag van deze concerten vanuit het Concertgebouw te Amsterdam.

ZaterdagMatinee 17 mei - van 14.15 tot 17.00 uur

De Radio Kamer Filharmonie onder leiding van de Duitse dirigent Otto Tausk speelt in deze ZaterdagMatinee het melodieuze Dances van Louis Andriessen en Pavane pour une Infante Défunte van Maurice Ravel. De Amerikaanse sopraan Claron McFadden soleert in het muziekstuk van Andriessen.

Ook speelt de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Frans Brüggen een suite uit Les Boréades van Jean-Philippe Rameau. Rechtstreeks vanuit het Amsterdamse Concertgebouw op Radio 4. (AVRO, NPS en TROS)

Het Zondagochtendconcert 18 mei - van 11.00 tot 12.00 uur

In Het Zondagochtendconcert minder bekende muziek van bekende componisten. Het Nederlandse Osiris Trio, bestaande uit Peter Brunt (viool) Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano) speelt het Pianotrio in Bes van Franz Schubert, Drie Nocturnes van Ernest Bloch en het Allegretto in Bes van Ludwig van Beethoven. Vanuit het Concertgebouw te Amsterdam live op Radio 4. (AVRO)

Voor meer informatie over programma's en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht