Time : 09:30:00
Date : 10 April 2008
Sender Name: Belgian Lesbian & Gay Pride vzw

's Werelds eerste Regenboogvlag komt naar Brussel

13e Belgian Lesbian and Gay Pride op 17 mei 2008 Celebrate diversity

Het team van de Belgian Lesbian en Gay Pride bevindt zich volop in de voorbereidende fase van het jaarlijkse grote Belgische holebifeest. Ook voor deze editie ligt de nadruk op internationale solidariteit. Er wordt extra aandacht besteed aan het samenbrengen van minderheden van zowel binnen als buiten de holebigemeenschap. Een voorbeeld hiervan is de goede samenwerking met de organisatoren van de Zinnekeparade die voor het eerst de voorrang liet aan de BLGP voor het kiezen van haar datum. De organisatie kan ook rekenen op de steun van plaatselijke horeca en de middenstand.

Dit jaar worden er tal van acties ondernomen door de holebiverenigingen in het hele land. Deze worden in het kader van de regenboogweek gebundeld tussen 9 en 16 mei. De regenboogweek start met de traditionele mini-pride aan het Brusselse stadhuis op 9 mei om 19u.

Voor deze editie komt het organiserend comité met een grote primeur. Niemand minder dan Gilbert Baker zal voor het eerst sinds hij de regenboogvlag 30 jaar geleden ontwierp een bezoek brengen aan de Belgian Lesbian en Gay Pride. Dit en het samenvallen van de Parade met de internationale dag tegen homofobie maakt deze editie extra bijzonder.

"Tijdens de regenboogweek en de dag van de Pride zullen we trachten om de internationale holebirechten in de schijnwerper te zetten", zegt Peggy Van De Meerssche, woordvoerster van de BLGP. Mede door de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers, de sponsors, overheden en politici belooft het ook dit jaar een groot feest te worden.

Niet enkel holebi's maar ook de vele sympathisanten worden op 17 mei verwacht in de Sint-Jakobswijk in Brussel. De parade vertrekt omstreeks 14u aan de Anspachlaan. Overdag is er een streetparty in de wijk. Nieuw dit jaar is dat er een concert voorzien wordt na de parade in de Ancienne Belgique, met niemand minder dan Milk Inc. en Kate Ryan op de affiche. De avond wordt naar traditie afgesloten met een spetterend feest in de Ancienne Belgique met meer dan 20 dj's in 4 verschillende zalen.

Meer informatie vindt u op onze website: www.blgp.be

Peggy Van De Meerssche
Woordvoerster nl

+32 477 45.37.83
peggy@blgp.be

Benoit Van Parijs
Woordvoerder fr

+32 497 72.57.87
benoit@blgp.be

URL: http://www.blgp.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL