Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 mei 2008

Lezing Garrie van Pinxteren in Groninger Museum

Rondom de tentoonstelling Go China! Assen-Groningen heeft het Groninger Museum een veelzijdig activiteitenprogramma voor jong en oud samengesteld. Journaliste en China deskundige Garrie van Pinxteren geeft op zaterdag 17 mei 2008 twee lezingen over het werk en leven in China. In haar recent verschenen boek China. Centrum van de wereld schetst zij een beeld van China in opkomst.

Lezing Garrie van Pinxteren: Werk en leven in China NOS-correspondent Garrie van Pinxteren vertelt in deze lezing over werk en leven in China. Sinds begin jaren tachtig houdt sinologe en journaliste Garrie van Pinxteren zich bezig met China. Jarenlang was van Pinxteren correspondent van onder meer NRC Handelsblad, de NOS en Radio Nederland Wereldomroep in China. In 2006 keerde ze terug naar Nederland om op de NOS-nieuwsredactie te gaan werken. Tegelijk werkte ze aan het onlangs verschenen boek China. Centrum van de wereld, waarin zij een beeld schetst van China in opkomst. Dit aan de hand van de veel gehoorde vraag: is China aan het verwestersen en komt er misschien zelfs meer openheid? Garrie van Pinxteren keert na de zomer terug naar China. Samen met Wouter Zwart zal zij met name de aanloop naar de Olympische Spelen in augustus 2008 verslaan. De verhalen zullen onder meer de wijze belichten waarop de Chinese samenleving op dit wereldevenement reageert en ermee omgaat.

Tot en met eind november 2008 zijn in het Groninger Museum diverse activiteiten rondom de tentoonstelling Go China! Assen-Groningen, zoals lezingen, muziek, theater, film en workshops. Voor meer informatie kijkt u op www.groningermuseum.nl of www.gochina-assen-groningen.nl.

Lezing
Garrie van Pinxteren
Datum: 17 mei 2008, 13.30 en 15.30 uur
Kosten: 10,00, inclusief museumentree

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE.