Ingezonden persbericht


America Votes: An Arab View

CNN organiseert paneldiscussie met vertegenwoordigers van Arabische media over Amerikaanse verkiezingen

CNN International treedt als gastheer op voor een paneldiscussie over het Arabische perspectief op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De discussie vindt plaats bij het Arab Broadcast Forum in Abu Dhabi en wordt geleid door CNN's presentatrice Hala Gorani. Het programma America Votes: An Arab View wordt uitgezonden op zaterdag 17 mei.

Gorani leidt een panel van eminente vertegenwoordigers van de Arabische media dat gaat discussiëren over hoe de verschillende netwerken de (aanloop naar) Amerikaanse verkiezingen verslaan en analyseren en hoe de verschillende affaires en onenigheden in de campagnes worden geïnterpreteerd door de televisiemakers in het Midden-Oosten. Het panel wisselt ook van gedachten over wat de Arabische kijkers boeit wanneer het gaat om de kanidaten en het proces van de verkiezingen en hoe de verschillende invalshoeken worden belicht in vergelijking met andere media.

Het panel bestaat uit Ahmed Shaikh, Editor-in-Chief bij Al Jazeera; Nakhle El Hage, Hoofd Nieuws bij Al Arabiya News Channel; Emad El Din Adeeb, voorzitter van de Good News Group; en Shada Omar, presentator bij LBCSat. Ook zijn er bijdragen van Europese media-organisaties die een bureau hebben in het Midden-Oosten zoals Christoph Lanz, Managing Director van de Deutsche Welle en Agnès Levallois, Hoofd Arabische programmering van France 24.

Het panel discussieert ook over welke kandidaat de meest robuuste strategie hanteert op het gebied van buitenlands beleid en in het bijzonder met betrekking tot de gevoelige onderwerpen in het Midden-Oosten. Gorani probeert uit te vinden welke kandidaat volgens de panelleden de meeste sympathie geniet bij het Arabische publiek.

Hala Gorani is reporter en presentatrice bij CNN International waar zij samen met Jim Clancy 'Your World Today' presenteert. Verder presenteert Gorani het maandelijkse programma 'Inside the Middle East'.

Arab Broadcast Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van toonaangevende nieuwsorganisaties uit het Midden-Oosten en de rest van de wereld waar actuele onderwerpen in het bedrijfsleven worden besproken.

America Votes: An Arab View duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 17 mei om 8.00 uur, 16.00 uur en 21.00 uur

Zondag 18 mei om 8.00 uur en 21.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht