Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Coby van Deursen opent toezichthoudershuisje De Oranjetuin

BARENDRECHT (15 mei 2008) ­ Wethouder Coby van Deursen (jeugd- en jongerenwerk) opent zater- dag 17 mei om 16.00 uur het toezichthoudershuisje in De Oranjetuin. De Speeltuinvereniging De Oranjetuin bestaat 50 jaar en viert deze dag haar jubileumfeest. Voor de kinderen worden er vanaf 14.00 uur diverse activiteiten georganiseerd.

Na een halve eeuw was de in de Oranjewijk gelegen speeltuin toe aan een opknapbeurt. De afgelopen maanden heeft zij een metamorfose ondergaan. Het Crea-huis werd in februari verbouwd, het oude toe- zichthoudershuisje werd deze week vervangen door nieuwbouw.

De gemeente ondersteunt de vereniging graag bij het uitvoeren van haar plannen. Volgens wethouder Van Deursen is de speeltuin een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud. "We wonen, werken en leven samen in deze gemeente. Het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn en dat we dit stimuleren."

In De Oranjetuin is van alles te beleven. Elke woensdagmiddag is er een crea-middag, waarop kinderen iets leuks kunnen knutselen. Met de Pasen worden er eieren gezocht en in de zomervakantie vinden elk jaar de huttenbouw en het tentenkamp plaats. Gedurende het hele jubileumjaar is iedereen welkom bij de diverse lustrumactiviteiten. Actuele informatie is te vinden op www.oranjespeeltuin.nl

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht