Ingezonden persbericht


JF HILLEBRAND SCM WINT DE PRIJS VOOR "Best Value Chain Provider/Best Supply Chain Solution Provider"

In een competitie met andere vooraanstaande supply chain management organisaties uit diverse industrie takken, heeft JF Hillebrand Supply Chain Management BV (JFHSCM) de prijs gewonnen voor de "Best Value Chain Provider/Best Supply Chain Solution Provider" bij de European Supply Chain Distinction Awards 2008. Deze prestigeuze prijs is een erkenning voor de vooraanstaande positie van JF Hillebrand SCM BV als leverancier van supply chain management oplossingen en diensten.

"Alhoewel onze focus ligt op het verzorgen van wereldwijde supply chain management oplossingen voor de wijn- en dranken industrie, geeft deze prijs aan dat onze SCM expertise succesvol toegepast kan worden om de supply chain te verbeteren in diverse andere industrieen" zei Rob Turvey, Managing Director, JF Hillebrand Supply Chain Management.

JF Hillebrand's inzending voor de European Supply Chain Distinction Awards was gericht op de nauwe samenwerking met een aantal vooraanstaande Europese retail organisaties, met als doel om overtollige kosten en voorraaden in de wijn- en dranken supply chain te elimineren, de product beschikbaarheid te vergroten en de samenwerking met leveranciers te verbeteren.

"Als jury hebben we gekeken naar voorbeelden van organisaties die gedemonstreerd hebben om met uitstekende innovatieve oplossingen de uitdagingen binnen de supply chain aan te gaan, waarbij de resultaten duidelijk meetbaar zijn op het gebied van kosten redukties, omzet verbetering en klant tevredenheid" legt de jury uit.

De JF Hillebrand Group is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in freightforwarding en supply chain management voor wijnen en gedistilleerd. Met een wereldwijd netwerk van 45 kantoren in 24 landen (in alle belangrijke productie- en consumptielanden) is JF Hillebrand binnen het transport over zee van dranken wereldwijd marktleider met ca 22 % marktaandeel. De specialisatie uit zich door onze focus op verpakkings-, fysieke handling en temperatuurvereisten voor wijnen en gedistilleerd, specifieke alcoholgerelateerde exportdocumentatie , bulk transport (Flexitanks & Steeltanks) en "wine only" consolidatie/groupage diensten.

De JF Hillebrand SCM divisie richt zich op het verzorgen van Supply Chain Management oplossingen welke tot doel hebben om de schapbeschikbaarheid te verhogen, het benodigde werkkapitaal te verlagen en de totale integrale logistieke kosten te verlagen.

Importeurs en Retailers zijn continu op zoek naar manieren om de onzekerheden in levertijden te beheersen. Binnen de wijnen- en gedistilleerd categorie is het met name deze onzekerheden die leiden tot schapbeschikbaarheid problemen en excessieve voorraden binnen de supply chain. Door het gebruik van het wereldwijde netwerk, locale professionals en sophisticated web based SCM systemen, bied JF Hillebrand een collaboration platform aan dat ondersteunt in het managen van gezamenlijke doelstellingen van alle partijen betrokken in de totale supply chain.

Dit collaboration platform wordt gebruikt voor de planning, coordinatie en uitvoering van de totale end tot end supply chain en bestaat uit:

De resultaten van de oplossing vertalen zich in een beschikbaarheidsverbetering van 5-10%, halvering van de levertijden, voorraad en werkkapitaal reductie van 40 tot 50 % en een kostenbesparing tot 20%

Voor de wijn- en dranken industrie is de erkenning een belangrijke mijlpaal. De wijn- en dranken industrie is traditioneel niet vooroplopend bij de implementatie van innovatieve supply chain management oplossingen. Deze prijs benadrukt dat JF Hillebrand SCM de meest effectieve oplossing in de markt beschikbaar heeft.

NOTES TO EDITORS

Headquartered in Mainz Germany, Hillebrand employs 950 people in 36 offices located in 22 countries. The Group reported 500 million turnover in 2006 and container throughput of 288,000 TEU. International equity provider COBEPA owns 40% of the share capital, whilst Mitsui OSK Lines owns 30% and the remaining 30% is held by family management.

For additional information, please refer to our website: http://www.jfhillebrand.com/

For further press information, artwork or photos please contact:

Edward Cook

PR Account Manager

ed@imageline.co.uk

Image Line Communications Ltd.

Unit 1A Zetland House

5-25 Scrutton Street

London

EC2A 4HJ

(t) + 44 (0) 20 7689 9009

(f) + 44 (0) 20 7689 8008

(e) pr@imageline.co.uk

http://www.imageline.co.uk/

Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E wic@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl