Politie Amsterdam-Amstelland



Straatrover aangehouden na zoekactie / / Kikkestein Amsterdam Zuidoost (17/05/08)

Een 18 jarige straatrover is vrijdagavond 16 mei rond acht uur in de flat Kikkestein aangehouden. De voor de politie vluchtende man is na een uitgebreidde zoekactie, waarbij naast een tiental politiemensen ook een helikopter is ingezet, gepakt. De man was herkend door zijn slachtoffer, van een eerdere beroving.

De melder moest zondagmiddag 11 mei rond twaalf uur op de Jolicoeurstraat onder bedreiging van een vuurwapen zijn portomonnee en een mobiele telefoon afgeven. De beide mannen raakten met elkaar in gevecht, waarbij een schot afging. De beroofde man liep daarbij een schampschot aan zijn hoofd op.

Vrijdagavond stond de dader bij de flat Kikkestein toen de gewaarschuwde politie arriveerde. Hij vluchtte de flat in, waarna alle toegangen werden afgegrendeld. Ook een helikopter kwam de zoekactie ondersteunen. Bij het uitkammen van de flat bleek op aanwijzingen van buurtbewoners, dat de vluchter zich telkens verplaatste. Uiteindelijk werd hij in een trappenhuis verstopt gevonden. Bij een onderzoek in zijn woning werd de portomonnee van het slachtoffer aangetroffen.

Het roofteam van Bureau Districts Recherche Oost heeft de zaak in onderzoek.