Politie Twente

Persbericht Politie Twente 17 mei 2008

Motoragent ernstig bedreigd, vier personen aangehouden

Almelo

Vier personen, Almeloers van 32, 34 en 36 jaar en een Almelose van 31 jaar, zijn vrijdagavond 16 mei aangehouden nadat zij betrokken waren geweest bij bedreigingen met o.a. de dood van een motoragent van de politie Twente.

Een motoragent van de politie Twente reed vrijdagavond 16 mei om ongeveer 21.45 uur over de Ootmarsumsestraat in Almelo. Hem tegemoet kwam op dat moment een auto waarvan de rechterkoplamp defect was en bestuurd door een vrouw. De motoragent keerde zijn voertuig om de vrouw hierop attent te maken. Toen hij de bewuste auto passeerde om de bestuurster een stopteken te geven, zag de agent dat de vrouw aan het telefoneren was met de telefoon in haar hand. Op het gegeven stopteken werd door de vrouw gereageerd en de agent sprak de vrouw aan en vertelde haar waarom hij haar een stopteken had gegeven.

Hierop begon de vrouw, naar later bleek een 31-jarige Almelose, de agent onmiddellijk te bedreigen en vertelde dat hij het op haar gemunt had en dat dit al de tweede keer was. Op het moment dat hij haar probeerde duidelijk te maken dat hij alleen maar de intentie had gehad om haar te vertellen dat haar koplamp defect was, kwam een personenauto met hoge snelheid aanrijden die recht op de agent inreed. Door snel naar voren te stappen kon deze erger voorkomen. Al slippend bracht de bestuurder van deze auto zijn voertuig tot stilstand en stapte uit. Direct begon ook deze man, bleek later te gaan om een 34-jarige Almeloer, de agent te bedreigen.

Ondertussen waren er vanuit een horecagelegenheid in de buurt een aantal mensen aan komen lopen die deze man weer in zijn auto meenamen en de auto een eindje verderop parkeerden. Op datzelfde moment kwamen vanuit de richting van het centrum van Almelo nog twee personenauto's met hoge snelheid aanrijden en ook de bestuurders, naar later bleek Almeloers van 32 en 36 jaar, van deze beide auto's stopten en bedreigden de agent.

Via de portofoon had de agent kans gezien een en ander door te geven waarop meerdere politiemensen ter plaatse kwamen en de dreigende situatie konden stoppen.

In eerste instantie is ter plaatse de 36-jarige Almeloer, echtgenoot van de 31-jarige vrouw, aangehouden. Hij werd aangehouden omdat hij onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Aan het bureau wees de ademanalyse later 1.38 promille uit en werd het rijbewijs van hem ingevorderd.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten om alle vier de betrokken personen, de drie mannen en de vrouw, terzake bedreiging aan te houden. De 36-jarige die op dat moment al aan het bureau was, werd daarop opnieuw aangehouden. De andere drie, de twee mannen van 32 en 34 en de vrouw van 31 jaar, werden aan het eind van de avond dan wel begin van de nacht aangehouden. Alle vier zijn opgesloten.

De vier zijn in de loop van zaterdag de 17e mei voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zij zullen bij justitie worden voorgeleid. (08-062120)

tel.: 053-4555588


---- --