Politie Groningen

Zaterdag 17 mei 2008

Provincie Groningen, 17-05-2008

Groningen: reanimatie na ongeluk

Een 36-jarige automobilist uit Groningen werd door politie en ambulancepersoneel gereanimeerd nadat hij zaterdagochtend vroeg op de Noodweg in zijn woonplaats tegen een boom was gebotst. De reanimatie had succes, waarna de man naar een ziekenhuis werd gebracht. De Groninger was mogelijk onder invloed van alcohol tegen kwart voor vijf in een bocht tegen een boom geklapt. Toen politie en ambulance arriveerden stonden de man en diens 36-jarige eveneens uit Groningen afkomstige passagiere naast het wrak. De man gedroeg zich in eerste instantie zeer agressief, maar zakte plotseling weg. Na reanimatie verviel de bestuurder weer in zijn agressieve gedrag. In het ziekenhuis weigerde de man een bloedtest in verband met het vermoedeljike alcoholgebruik. De aard van zijn letsel is nog onbekend. De inzittende hield aan het ongeluk verwondingen aan haar gezicht over. Door de politie wordt het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Groningen: inbraak in studentenhuis

Bij een inbraak in een studentenhuis aan de Korreweg zijn vrijdagavond twee laptops gestolen. De dader kwam het pand zeer waarschijnlijk binnen via de beruchte flippermethode. Daarmee wordt met een hard kaartje de pal van het deurslot teruggeduwd. De politie waarschuwt met name studenten de deur altijd in het nachtslot te draaien of een anti-inbraakstrip te monteren.

Groningen: snorfietser wil weg

De 54-jarige bestuurder van een snorfiets vond vrijdagavond dat hij er vandoor mocht gaan nadat hij op de Kastanjelaan tegen een auto was gebotst. Agenten stelden vast dat de Stadjer had gedronken. Toen hij daarvoor formeel werd aangehouden, werden de politiemensen echter vriendelijk door de snorfietser gegroet waarna deze op zn dooie akkertje wegwandelde. Hij moest uiteindelijk met lichte dwang in de boeien worden geslagen. Op het politiebureau bleek dat de man eerder was betrapt op rijden onder invloed. Een ademanalyse wees nu een promillage van ruim 1,2 uit. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: agressieve winkeldief

De politie hield vrijdagavond in de Bandoengstraat een 31-jarige agressieve winkeldief aan. De Groninger was in een supermarkt aan de Oosterhamriklaan betrapt op diefstal. Een personeelslid dat de man hierop aansprak, werd bedreigd. De man kon even later op aanwijzing van het winkelpersoneel bij een woning aan de Bandoengstraat door de politie worden aangehouden. Na zijn arrestatie bedreigde hij opnieuw de medewerkers van de supermarkt. De man is ingesloten.

Groningen: wildplasser moet zitten

Een 55-jarige inwoner van Groningen belandde dankzij een kennelijk niet op te houden behoefte in de gevangenis. Een agent zag dat de man vrijdagmiddag tegen de Martinitoren stond te plassen. Toen hem een bekeuring werd uitgedeeld en s mans gegevens werden nagetrokken, bleek dat hij nog bijna drie weken gevangenisstraf tegoed had. De wildplasser werd vervolgens ingesloten.

Garrelsweer: voertransport in de fout

Er bleek vrijdagmiddag in Garrelsweer zowat van alles mis met een transport van rollen gras. Het veevoer lag op twee aanhangwagens, gekoppeld aan een tractor. De rollen waren op geen enkele wijze vastgezet, de maximale lengte van het geheel werd met anderhalve meter overschreden, er zaten remmen noch remlichten op de aanhangers, de knipperlichten ontbraken en de verplichte driehoek was niet aanwezig. Zowel de 25-jarige tractorbestuurder als ook de eigenaar van het transport zijn bekeuringen opgelegd.

Farmsum: inbraak in bedrijf

Bij een bedrijfsinbraak aan de Hogelandsterweg in Farmsum in de nacht van donderdag op vrijdag is onder meer een brandkluis opengebroken. Het is nog onduidelijk hoe de daders het pand zijn binnengekomen. Ook de omvang van de buit is nog onbekend. In een deel van het pand werd door de inbrekers een grote chaos achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: man vernielt reclamezuil

Een in Scheemda wonende 30-jarige man werd vrijdagnacht in Winschoten aangehouden nadat hij bij het NS-station een reclamezuil kapot had geslagen. Ook had hij geprobeerd enkele fietsen op het spoor te gooien. De man verklaarde na zijn arrestatie dat hij uit frustratie had gehandeld. De man kon dankzij een melding van een getuige worden aangehouden. Tegen de 30-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: onder invloed

Een 52-jarige inwoner van Oostwold werd vrijdagavond op de Grintweg in Winschoten betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen de man in een auto bij een café wegrijden. Bij controle bleek een alcoholpromillage van bijna 1.5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Veendam: hennepkwekerij ontruimd

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Somerlustweg in Veendam een hennepkwekerij ontruimd. De plantage was in twee ruimtes op de zolder van een woning ingericht. In totaal werden ruim 600 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur is afgevoerd. Tegen de bewoner, een 33-jarige man, is proces-verbaal opgemaakt.

Garrelsweer: jongetje gewond

Een 7-jarige jongen uit Garrelsweer raakte vrijdagavond gewond bij een ongeluk in zijn woonplaats. Hij werd met zijn fiets op een kruising van de Stadsweg geraakt door een 48-jarige automobilist uit Wirdum. De knul werd met onder meer een vermoedelijke hersenschudding en kneuzingen in een ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.