Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 mei 2008

Pauline van Brakel is winnares BestGraduates 2008!

Gisteren, 16 mei, vond de finaledag van BestGraduates 2008 plaats in de boardroom van de Rembrandt Tower. De tien finalisten van BestGraduates streden om de felbegeerde titel van BestGraduate 2008 die uiteindelijk gewonnen is door Pauline van Brakel, studente Nederlands recht in Nijmegen. Naast de titel van BestGraduate heeft Pauline ook een geldprijs van ¤ 10.000 gewonnen en gaat ze voor 1,5 maand naar een land van keuze om mee te helpen aan het internationale project 'ING Chances for Children'.

Bente Becker, studente bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg werd tweede, Daniël Hengel, student lucht & ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, werd derde. Bente wint tevens een geldprijs en daarnaast mag ze een bezoek brengen aan het Tsunami wederopbouwproject van DHV in Atjeh. Ook Daniël wint een mooie geldprijs en wint daarnaast een 'Ticket around the world', mogelijk gemaakt door KLM.

BestGraduates 2008 is in samenwerking met tien topwerkgevers georganiseerd: Philips, Shell, ING, KLM, Unilever, TNO, Werken bij het Rijk, The Boston Consulting Group, DHV en DSM. De finalisten konden onder meer geldprijzen winnen en verder stelden de deelnemende bedrijven exclusieve prijzen beschikbaar. Kijk voor meer informatie hierover op www.dekortstewegnaardetop.nl.

De finale

In de exclusieve boardrooms van de Rembrandt Tower vond de finale plaats, bestaande uit een bedrijfspresentatie, een groepsdiscussie en een dilemma-estafette. Voor de bedrijfspresentatie moesten de finalisten thuis een case voor het Wereld Natuur Fonds voorbereiden waarna ze tijdens de finaledag een marketingplan moesten voorleggen aan het Hoofd Consumentenmarketing en Marketing Manager Jongeren van het Wereld Natuur Fonds en aan de Partner van The Boston Consulting Group. Tijdens de groepsdiscussie werden de finalisten beoordeeld door bureau Leeuwendaal. Met de dilemma-estafette kregen de finalisten een dilemma voorgelegd waarna ze moesten aangeven hoe zij met het dilemma zouden omgaan. Na de estafette konden de finalisten even bijkomen tijdens de boottocht waar het aftellen naar de nummer 1, de BestGraduate 2008, begon. Tijdens het diner in de P.C. Hooft Salon van The College Hotel werd uiteindelijk de uitslag van de finale bekendgemaakt.

Twee games

BestGraduates bestaat uit twee games: een corporate game BestGraduates en een juridische game BestGraduates Law. Kijk voor meer informatie op www.dekortstewegnaardetop.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast BestGraduate organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs (het grootste carrière-evenement van Nederland), Het Jobnet Career Event en Carrièrebeurs Overheid. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.