Socialistische Partij

Mohamed Ezhar haalt Sport Boules naar Alkmaar

17-05-2008 * Na lang zwoegen is het Mohamed Ezhar gelukt om Sport Boules naar Alkmaar te halen. Het is daarbij de eerste Sport Boules baan in Nederland. De baan komt te liggen op het terrein van atletiekvereniging Hylas, bij de Viaanse molen.

Mohamed EzharMaar liefst anderhalf jaar moesten Paul Biersteker van de Nederlandse Federatie Sport Boules en Mohamed Ezhar, gemeenteraadslid van de SP in Alkmaar er aan trekken voor het hun lukte om de eerste Sport Boules baan in Nederland te realiseren. Sport Boules is een variant op jeu de boules. Sport boules is ouder dan petange, de jeu de boules variant die wij allemaal wel kennen van vakantie en camping. Internationaal is Sport Boules een veel gespeelde sport, met professionele competities in landen als China, Frankrijk, en Kroatië. De polariteit van petange heeft ertoe geleid dat veel Nederlanders in de veronderstelling leven dat petange en jeu de boules het zelfde betekenen. Petange is echter een van de meerdere varianten van jeu de boules. Sport Boules is een vorm waarbij meer atletiek om de hoek komt kijken. Daar ligt ook de reden dat atletiekvereniging Hylas geïnteresseerd is geraakt in het initiatief van Biersteker en Ezhar. Op woensdag 14 mei heeft wethouder Hans Meijer symbolisch met een shovel de eerste laag aarde weggegraven op de plek waar uiteindelijk de Sport Boules-baan zal komen te liggen.

Met dit initiatief heeft de SP fractie in de persoon van Mohamed Ezhar, die al bekend staat om zijn straatvoetbal toernooien en de sportvereniging Majo, een echte sportvernieuwer in huis.