Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 17-05-2008

Politie bekeurt bromfietser

RODEN De politie bekeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20 jarige bromfietser uit Roden. De man werd op de Borglaan in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Bovendien had hij gedronken (0,6 promille). De politie maakt voor beide zaken proces-verbaal op. (08-136889)

Rijbewijs snelle automobilist ingevorderd

VRIES Een 39 jarige man uit Glimmen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dat vrijdagavond in na het constateren van een forse snelheidsovertreding. De man reed in zijn auto over de A28 bij Vries met een snelheid van 172 km per uur.

Dronken achter het stuur

ZWARTEMEER Op De Hoven in Zwartemeer hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40 jarige inwoner van die plaats aan. De man bestuurde in zwaar beschonken toestand een auto. De auto waarin hij reed had hij zonder toestemming meegenomen van een kennis van hem uit Zwartemeer. Deze belde de politie waarna een surveillance-eenheid de auto rijdend aantrof op De Hoven. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte van 2,2 promille vastgesteld. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig is verklaard. Zaterdag is de man na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-136904)

Bedrijfsinbraken

GIETEN In de nacht van donderdag op vrijdag is in Gieten ingebroken in meerdere bedrijven. Aan de Steenkamp werden uit een bedrijfspand een aantal schilderijen van Herman Brood en een navigatieapparaat gestolen. Twee bedrijven in een bedrijfspand aan De Brink kregen ook ongewenst bezoek. Daar verdwenen o.a. een PC, i-pod en wat kleingeld. De politie stelt een onderzoek in. (08-136586/136706/136669)

SCHOONOORD Ook een horecagelegenheid aan de Slenerweg in Schoonoord kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag ongewenst bezoek. Daar braken onbekenden in en verdwenen met kleingeld en een nog onbekende hoeveelheid sigaretten. Men kwam binnen door een deur open te breken. (08-136710)

ROGAT Uit een motorzaak aan de Industrieweg in Rogat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie Harley Davidson motoren gestolen. De dieven kwamen binnen na het verbreken van een hek en een toegangsdeur. (08-136864)

Winkeldieven aangehouden

RODEN Personeel van een schoenenwinkel aan de Albertslaan in Roden betrapte vrijdagmorgen een 19 jarige inwoonster van Aduard bij het stelen van een paar schoenen. De vrouw werd overgedragen aan de politie die haar na het opnemen van een verklaring met een proces-verbaal in vrijheid stelde. (08-136677)

ASSEN Ook in een sprotzaak aan de Gedempte Singel in Assen is vrijdagmiddag een winkeldief betrapt. Een 20 jarige man paste daar een paar sportschoenen t.w.v. 130,-. Terwijl een medewerker van de winkel met hem naar de kassa liep ging de man er op de nieuwe schoenen vandoor. Natuurlijk dom want hij had kunnen verwachten dat er in een sportzaak sportieve mensen werken. Zijn vluchtpoging mislukte dan ook. De winkelmedewerker zette namelijk direct de achtervolging in en haalde hem in. De dief werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek de man geen vaste woonplaats te hebben en al meerdere veroordelingen te hebben voor diefstal. Hij is ingesloten en wordt maandag geleid voor de Rechter Commissaris. (08-136744)

Agressie in het verkeer

ROGAT De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning in Koekange een 36 jarige man aan. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding en het daardoor beschadigen van een auto en het mishandelen van een automobilist. Een paar uur voor zijn aanhouding botste de man op de Hessenweg in De Wijk met zijn auto tot twee keer toe tegen een voor hem rijdende auto. Toen de 60 jarige bestuurder van deze auto uit De Wijk wilde uitstappen, werd het portier van zijn auto dichtgedrukt en kwam zijn been klem te zitten. Toen hij even later toch was uitgestapt kreeg hij een klap met een zaklantaarn. Dit alles werd gezien door een aantal getuigen. Die noteerden ook het kenteken van de auto van de wegrijdende verdachte. Daardoor kon hij korte tijd later worden opgespoord en aangehouden. De mishandelde man deed aangifte. De verdachte is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De lezingen van aangever en verdachte over het gebeurde verschillen. Een aantal getuigen is door de politie gehoord. De schade aan de autos was gering. De politie maakt proces-verbaal op. (08-136810)

Huiselijk geweld

EMMEN Vrijdagavond hield de politie in zijn woning in Emmen een 62 jarige man aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn echtgenote. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk Geweld afgewerkt.

Aangehouden na zwaaien met mes

DIEVER Vrijdagavond hield de politie een 15 jarige jongen uit Geeuwenbrug aan. De jongen had kort daarvoor na een feestje in Diever op straat met een mes staan dreigen. De gewaarschuwde politie trof de jongen fietsend aan tussen Diever en Dwingeloo. Hij werd aangehouden en een groot mes dat hij bij zich had is in beslag genomen. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. (08-136822)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.