Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17/05

TILBURG, 17 mei 2008

Wijkagent in privétijd arresteert drie woninginbrekers

TILBURG - Een wijkagent van het politieteam Tilburg West heeft gistermiddag in privétijd in een brandgang achter de Dinxperlolaan drie Tilburger van 16, 17 en 21 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van poging tot inbraak in een woning. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Het oog van de agent viel gistermiddag rond de klok van 15.45 uur op een man die zich in de omgeving van een brandgang aan de Dinxperlolaan verdacht gedroeg. Ambtshalve was het hem bekend dat er recent woninginbraken gepleegd waren in de wijk. De wijkagent stelde een onderzoek in en zag in de brandgang de twee andere verdachten staan. Om zicht te kunnen houden op het drietal kreeg de politieman toestemming de bovenverdieping van een andere woning te gebruiken als postlocatie. Daar zag hij dat de verdachten rommelden aan het slot van een achterdeur van een woning aan de Dinxperlolaan. De agent greep in en arresteerde het drietal.

Politie verricht vijf arrestaties in het centrum van Tilburg

TILBURG - De politie heeft vannacht in het centrumgebied van Tilburg in totaal vijf arrestaties verricht. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in de binnenstad van Tilburg spreken van een rustige sfeer. Naast de arrestaties kregen vier centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Op de Heuvelring hebben agenten even na 04.00 uur twee Tilburgse jongens van 17 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een beroving. Het slachtoffer, een 28-jarige inwoner uit Den bosch deed aangifte.

Het slachtoffer liep over het Piusplein en vroeg enkele jongeren de weg naar het Station. De jongeren, waaronder beide verdachten, gaven aan met hem mee die richting op te lopen, echter brachten het slachtoffer naar het Klipperplein. Daar werd de man op de grond gegooid en beroofd van onder andere zijn geld. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.

Een 23-jarige man uit Zwijndrecht vond het nodig op de Heuvelring agenten die bezig waren met een bekeuringsgesprek te beledigen. De man mocht mee naar het bureau.

Rond 04.30 uur hebben agenten op de Heuvelring drie mannen van 18, 19 en 26 jaar, afkomstig uit Tilburg en Goirle aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een inbraak gepleegd te hebben in een kledingzaak in de Heuvelpoort.

Agenten spoedden zich naar aanleiding van een inbraakmelding naar de kledingwinkel. Daar troffen ze een geforceerde toegangsdeur en een partijen kleding aan op straat aan. Getuigen vertelden dat de daders te voet weggevlucht waren. Het lukte de politie de mannen korte tijd later aan te houden. Tijdens de aanhouding had één van hen een stapeltje kleding onder de arm.

Man toont geslachtsdeel aan politie

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 04.30 uur op het Piusplein een 26-jarige inwoner uit 's Gravenhage aangehouden voor openbare schennis.

Surveillerende agenten rede via de Koopvaardijstraat in de richting van de Piusstraat. Vanuit tegemoetkomende richting zagen de agenten drie personen lopen. Op het moment dat de politieauto het drietal passeerde liet één van hen, de verdachte, zijn broek en onderbroek liet zakken en toonde zijn geslachtsdeel aan de agenten. Op dat moment waren er in de directe omgeving geen passanten aanwezig. Op het bureau verklaarde de man dat het zeker niet de bedoeling was de agenten in verlegenheid te brengen. De actie was erop gericht dat zijn vrienden zijn billen zouden zien.

Beschonken bromfietsbestuurder loopt hoofdwond op

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 22.30 uur in het ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan een 17-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongen was eerder betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval in de Ommenstraat. Zonder
rijbewijscertificaat en helm maakte hij een ritje op een bromfiets van een kennis. Tijdens de rit kwam hij ten val en liep een fikse hoofdwond op. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 575 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger bedreigt medewerker deurwaarderskantoor

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag tegen 14.00 uur op een parkeerplaats in de Abeelstraat een 53-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. De man kreeg in een deurwaarderskantoor een woordenwisseling met een 23-jarige medewerker. Tijdens deze woordenwisseling uitte de man woordelijk diverse bedreigingen in de richting van de vrouw. De politie werd geinformeerd en hield de man aan.

Auteur: Desiree Brabers