Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 17/05

OOSTERHOUT NB, 17 mei 2008

Politie haalt dronken automobilist van de weg

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur in de Duinlaan een 35-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij gedronken had. Uit de ademtest bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 900 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vijf flesjes bier en tien glazen bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tweetal vernield fiets

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 02.00 uur op het Zuiderhout een 19 jarige inwoner uit Oosterhout en in een woning een 16-jarige plaatsgenoot aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal fiets.

Een oplettende getuige zag dat de jongens een fiets die tegen de gevel gestalt stond, oppakten en hard op de grond gooiden. Het lukte de jongens niet het slot te forceren waarop beiden wegliepen in de richting van Zuiderhout. Een 50-jarige getuige zag dit gebeuren, volgde het tweetal en informeerde de politie. Agenten konden snel de 19-jarige jongen aanhouden. Zijn maat was op dat moment niet meer bij hem. Hij is in zijn ouderlijke woning aangehouden.

Politie verdenkt Oosterhouter van diefstal bekabeling

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond even na 23.30 uur op een fabrieksterrein aan de Souvereinstraat een 48-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot diefstal.

De politie stelde op het fabrieksterrein een onderzoek in nadat beveiligingsmedewerkers gemeld hadden dat twee personen zich verschansten op het terrein. Ter plaatse trof de politie de verdachte aan. In zijn directe omgeving vonden de agenten een tas met koperbekabeling. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich. De agenten brachten hem naar de grond waarna hij geboeid kon worden.

Burenconflict escaleert, politie arresteert buurman

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft gisteravond om 23.15 uur in een woning in Geertruidenberg een 34-jarige bewoner aangehouden voor vernieling. De man, die al een langer lopend conflict heeft met een 47-jarige buurtbewoners, kreeg gisteravond een woordenwisseling met haar. De woordenwisseling escaleerde waarbij de man een ruit van de woning van de aangeefster vernielde. Gealarmeerde agenten namen de man mee voor verhoor.

Vriend mishandelt zwangere vriendin

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond 20.15 uur op het politiebureau in Geertruidenberg een 22-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 11 mei jl. zijn 20-jarige vriendin eveneens afkomstig uit Oosterhout te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, die stelselmatig mishandeld wordt door haar vriend kreeg op 11 mei jl.een woordenwisseling met hem. Aanleiding daartoe was zijn vermoedelijke drugsgebruik. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij hij haar meerdere keren in het gezicht sloeg en haar keel dicht kneep. De man meldde zich op het bureau.

Politie houdt minderjarigen aan voor openlijke geweldpleging

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.30 uur bij een pretpark in de Europalaan drie minderjarigen van 14 jaar afkomstig uit Tilburg en Goirle aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging cq. Mishandeling.

Gewaarschuwde agenten werden ter plaatse aangesproken door beveiligingsmedewerkers. Een drietal jongens gedroegen zich lastig in het park en mishandeld een bezoekende scholier. De mishandeling bestond uit het op de grond gooien van de jongen en het trappen tegen zijn onderbenen.

Auteur: Desiree Brabers